Labdarúgás: nem bírt egymással a Kistelek és a Csongrád + FOTÓRIPORT

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szuperrangadót játszottak vasárnap délután a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A tabella első helyén álló, 43 pontos Csongrád TSE a 37 ponttal harmadik Kisteleki TE-hez látogatott a 18. fordulóban. A találkozó alakulását 15.30-tól élőben követhették a SZEGEDma.hu-n.


A labdarúgó megyei I. osztály 18. fordulójában:

Kisteleki TE – Csongrád TSE 0-0 (0-0). Kistelek, 300 néző. Vezeti: Hegyi Péter.

Kistelek: Tombácz – Szentmártoni (Koncz R. 64′), Rácz, Kovács Z., Koncz M., Bitó R., Kiszner, Piacsek, Bitó A., Kiss I. (Rostás 64′), Kispál (Lajos R. 69′). Edző: Czeigersmidt Roland.
Csongrád: Bíró – Bánfi, Polyák (Lekrinszki 18′), Lajos M., Borbás Zs., Boldizsár, Lévai, Deli, Bertók, Borák, Czibolya (Boldog 56′). Edző: Keller Mihály.

no images were found

90+3. perc perc: Pontosztozkodással zárult a jó, sportszerű találkozó. Ezzel a döntetlennel továbbra is igen nyílt maradt a megyei I. osztályú bajnokság.
88. perc: Újra a Kistelek – Bitó Róbert 25 méterről szúrta rá, lövése alig ment mellé.
85. perc: Koncz Miklós kisodródott cselsorozata végén, de lőni tudott, Bíró lábbal védett. Nem volt veszélytelen…
83. perc: Ahogy befordultunk az utolsó tíz percre, a csapatok ismét a biztonságot helyezték előtérbe. Úgy néz ki, mintha megelégednének az egy ponttal, stabilan védekeznek, nincs, aki kockáztasson.
77. perc: Újra lüktet a játék, ezúttal a Csongrád szerezhetett volna gólt. Egy jobb oldali beívelés átszállt a védők fölött, Lekrinszkit találta meg az ötösön, ám ő gyengén rúgta meg a labdát, így nem emelte meg Tombácz kapus vérnyomását.
75. perc: Piacsek úgy tűnik riadót fújt, beszorította a Csongrádot a vendéglátó. Több ígéretes támadás is futott a kistelekiek lábán, ám igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.
69. perc: Többet már nem cserélhet a Kistelek, Kispál helyére Lajos Róbertet küldte be Czeigersmidt Roland.
67. perc: Piacsek Máté unta meg társai tétlenkedését, s szánta el magát lövésre 25 méterről. A bődóletes bomba alig szállt el a csongrádi kapu fölött, Bíró kapus szemmel verte a labdát…
64. perc: A hazaiak is változtatásra szánták el magukat, s rögtön kettőt is cseréltek. Elhagyta a pályát Kiss, illetve Szentmártoni, helyettük Rostás István, valamint Koncz Róbert folytatják. Amúgy mezőnyjátékkal múlnak a percek, de amint azt korábban jeleztük, egy találat igencsak megváltoztathatná a játék képét.
56. perc: A vendégek kihasználták második cserelehetőségüket is, Czibolya helyére Boldog Gábort küldte be Keller Mihály.

no images were found

55. perc: A második játékrész első helyzetét a Csongrád dolgozta ki. Lévai cselezte át magát az egész védelmen, de mielőtt lőhetett volna, Kovács Zoltán rendkívül rutinosan elválasztotta őt a labdától.
51. perc: Úgy tűnik, a szünetben mindkét mester a biztonságra hívta föl tanítványai figyelmét, s értékesebbnek tartja az egy pontot annál, mintsem fejjel a falnak hajtaná együttesét. Óvatosan játszik a Kistelek és a Csongrád is, egy gól rendkívül sokat érhet itt.
46. perc: Megkezdődött a második játékrész a rangadón. Eddig gólt nem láttunk, jó játékot viszont szerencsére igen.

45. perc: Kitört a szünet Kisteleken.
42. perc: Újra csak Kiszner veszélyeztetett, de ezúttal sem találta el a kaput: fölé durrantott jó helyzetből.
38. perc: Kiszner Antal az eddigi legnagyobb lehetőséget puskázta el. A hazaiak játékosa ajtó-ablak helyzetben lépett ki, 14 méterről leadott életerős lövése azonban elzúgott a kapu mellett. Marad a gól nélküli döntetlen.
36. perc: Hatalmas tűzijáték a kistelekiek részéről a csongrádi kapu előtt! Három lövés vágódott ki, a negyedik már szögletre pattant.
31. perc: Feljött a listavezető, olyannyira, hogy át is vette a kezdeményezést. Lekrinszki hatalmas lendülettel vetette magát a küzdelembe, újabb nagyszerű megmozdulását jegyezhettük föl. Egy hosszan előrevágott labdát vett mellre, befelé cselezett, majd 18-ról bátran tüzelt, a lövés alig suhant el a jobb kapufa mellett.
26. perc: Ez viszont nagyon is veszélyes volt! A csereként beállt Lekrinszki beadását Bertók Gábor közvetlen közelről pörgette kapura, Tombácznak ismét bravúrra volt szüksége, hogy megóvja hálóját a góltól.
24. perc: Csökkent a kisteleki fölény, vége a kezdeti rohamokban. Mindkét gárda masszívan futballozik, a középpályán szép megoldásokat mutatnak be, de a kapuk nem forognak veszélyben.
18. perc: Kényszerű cserét hajtott végre a vendégalakulat: az első percekben egy ütközésnél arcsérülést szenvedett Polyák Csaba helyére Lekrinszki Ariel érkezett.
15. perc: Az első negyedóra végére a Kistelek átvette az irányítást, jóval többet birtokolja a labdát, mint ellenfele. Ügyesen húzzák meg széleket Koncz és Szentmártoni révén a hazaiak, ám a beadásokat követően egyelőre minden alkalommal menteni tudtak a listavezető védői. A másik oldalon Bertók kétszer próbálkozott lövéssel. Az egyik kísérlete remek volt, a takarásból leadott próbálkozást Tombácznak kellett hárítania, a másik löket viszont kevésbé sikerült, a szögletzászló körül hagyta el a játékteret.
7. perc: Rendkívül élénk iramban kezdték a csapatok a játékot, mindkét alakulat igyekszik használni a széleket is. Élvezetes futballt láthatunk Kisteleken.

no images were found

1. perc: Néhány másodpercet kellett csak várni az első nagy helyzetre, mely a Csongrád előtt adódott. Egy rossz hazaadásra Czibolya Árpád csapott le, s Piacsektől szorongatva 14 méterről lőtt, Tombácz kapus nagy bravúrral mentett szögletre.
1. perc: Útnak indult a labda. Hegyi Péter játékvezető a szabályoknak megfelelően kivárta a 20 percet az ifimeccs végét követően.

15.37: Kis csúszással kezdődik a rangadó, hiszen az ifik meccse egy sajnálatos sérülés miatt elhúzódott. Az egyik játékosnak eltörött a lába, mentő szállította el. A felnőttek melegítenek, a játékvezetőkre várunk.

15:30: Gyönyörű labdarúgóidőben mintegy 300 néző előtt lép pályára a két csapat. A hazaiak kék-fehér, a vendégek fekete-sárga színösszeállításban pompáznak. A mérkőzés közvetítése a CSLSZ-szel együttműködésben valósul meg portálunkon.

Az ifimérkőzésen: Kisteleki TE – Csongrád TSE 1-3

A két együttes őszi összecsapásán 1-0-s csongrádi győzelem született. A Tiszapart SE akkor Szepesi Dánielnek a 61. percben szerzett góljával tartotta otthon a három bajnoki pontot. A mostani ütközetnek is hatalmas a tétje, hiszen amennyiben Keller Mihály együttese idegenben is nyerni tud, jelentős előnyre tehet szert riválisaival szemben. Meglepetésre ugyanis szombaton a Sándorfalva csak 1-1-re végzett Csanádpalotán. A címvédő gyengén futballozott, de úgy tűnt, ennek ellenére bezsebelheti a sikert, ám nem sokkal a lefújás előtt a lelkes hazaiak egy jogos tizenegyesből egyenlítettek. A Sándorfalvának így 40 pontja van.

no images were found

Előző sztori

Tavaszváró finomságok

Következő sztori

Utazás: Párizsban húsvétkor