Bulvár

Kék hírek: vízum, határsértők, kihűlés, betörés

Kék hírek: vízum, határsértők, kihűlés, betörés

2010. március 7., vasárnap
Kék hírek: vízum, határsértők, kihűlés, betörés

Vegyes képet mutat az elmúlt 24 óra bűnügyi statisztikája, tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi sajtószóvivő tájékoztatásaiból. Határrendészeti és rendőrségi hírek.

Közokirat-hamisítással gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság egy macedón férfit. A 22 éves fiatalember egy szerb busz utasaként jelentkezett kilépésre tegnap reggel a röszkei határátkelőhelyen, ahol útlevelének átadásakor az útlevélkezelő észrevette, hogy a szlovén vízummal valami nincs rendben. Az alaposabb vizsgálat során azután bebizonyosodott, hogy annak érvényességi idejét mechanikai úton eltávolították. A fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki. Afgán határsértőket fogtak el a szegedi rendőrök tegnap kora reggel Kiskundorozsmán. Az öt főre – akik közül kettő még gyermek – a körforgalomnál találtak rá a járőrök. Igazoltatásukkor sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek, feltehetően a zöldhatáron át léptek hazánk területére. Feltehetően kihűlés okozta a halálát annak a 45 éves sándorfalvai férfinek, aki holttestére a ház pincéjében kialakított lakószobában találtak rá szombaton. A férfi adataink szerint alkoholos állapotban aludt el, melynek során a hideg helyiségben szervezete végzetesen kihűlt. Az elhunyt férfire szomszédja talált rá, aki értesítette a mentőket. A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. Betörtek egy szatymazi hétvégi ház melléképületébe a hét folyamán. A tettes az ablakot befeszítve jutott be, ahonnan mintegy 50.000 Ft értékben elektromos eszközöket vitt magával. A víkendház tulajdonosa a betörést szombaton délután fedezte fel és jelentette be a rendőrségnek. A rendőrök az adatgyűjtés és tanúkutatás során begyűjtött információk birtokában gyorsan a nyomára bukkantak a betörőnek, és még szombaton gyanúsítottként hallgatták ki. Kiderült, a 43 éves férfinek nem kellett messzire menni, hogy eljusson a hétvégi házba, mivel a közelben lakik. Megtaláltak nála egy akkumulátor-töltőt, valamint 4 csavarhúzót, melyek feltehetően a bűncselekményből származnak. Az is kiderült, hogy nem először került összetűzésbe a törvénnyel, vagyon elleni bűncselekmények miatt több alkalommal folyt vele szemben büntetőeljárás. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette őt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.