Közélet

Hétfőtől trolibuszmegálló-építés a Tisza Lajos körúton

Hétfőtől trolibuszmegálló-építés a Tisza Lajos körúton

2010. március 5., péntek
Hétfőtől trolibuszmegálló-építés a Tisza Lajos körúton

Meghosszabbítják a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. Az új szakaszon öt trolibusz megálló lesz, melyből kettő kialakítása hétfőn kezdődik a Tisza Lajos körúton. Emiatt a Honvéd téri templom oldalában és az Aradi vértanúk terén, a Hősök kapuja mellett a parkolóban parkolási tilalomra, az érintett járda- és közút szakaszokon forgalomkorlátozásra kell számítani a következő hetekben.

Szegeden meghosszabbítják a 8-as troli vonalát a Dugonics tértől a Tisza Lajos körúton a klinikák felé. Az új szakaszon öt trolibuszmegálló lesz, melyből kettő kialakítása hétfőn kezdődik a Tisza Lajos körúton. Emiatt a Honvéd téri templom oldalában és az Aradi vértanúk terén, a Hősök kapuja mellett a parkolóban parkolási tilalomra, az érintett járda- és közút szakaszokon forgalomkorlátozásra kell számítani a következő hetekben. A munkálatok a tervek szerint 2 hetet vesznek igénybe, de a parkolók helyén bazaltbetonnal erősítik meg a burkolatot, melynek 3 hét a kötési ideje. A fejlesztés a Szeged elektromos közlekedési fejlesztése projekt része. A kivitelező a Szeged SV 2009 konzorcium – tagjai: Siemens Zrt. és VIV Zrt. –, amely 3 milliárd forintból hét áramátalakító állomást épít, kettőt pedig teljesen felújít, lefekteti a kábelhálózatot, meghosszabbítja a 8-as troli vonalát és kiépíti az új 10-es troli vonalat. A Körtöltés utcai és a Dugonics téri végállomás között a 8-as útja változatlan. Onnan a troli vonal öt megállóval bővül. A Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán áll meg, az Aradi vértanúk terén a Hősök kapuja mellett, majd bekanyarodik az egyirányúsított Semmelweis utcába, ahol a végállomása lesz. Onnan az egyirányúsított Markovits és Vitéz utcán megy tovább, a Szentháromság utcára. Ott a Ságvári-gimnázium oldalán áll meg, ahonnan visszakanyarodik a Tisza Lajos körútra, és a teaház előtti megállót használja. További információk:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.