Csütörtök: elKÉPesztő Színház

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különleges csemegét kínál a színjátszás kedvelőinek az elKÉPesztők Improvizációs Színház előadása szerda este a JUGYU Klubban. Az Össznemzeti Klebelsberg Gyűjtési Alap javára rendeznek jótékonysági hangversenyt a Fricsay-teremben, kiállítás nyílik a Somogyiban, és irodalmi est lesz az anyanyelvek napja alkalmából. A Rádió Mi születésnapi hete szerda este a Garaboncziás Borozóban folytatódik.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban csütörtökön 19 órakor Fenyő-Tasnádi: Aranycsapat – viharos gólöröm két nagyiramú félidőben (Bajor Gizi bérlet).

A Kisszínházban csütörtökön 18 órakor Bolha a fülbe (Radnóti Miklós 2. bérlet).

A JUGYU Klubban csütörtökön 19 órakor az elKÉPesztők Improvizációs Színház előadása. A csapat egyike a nagy népszerűségnek örvendő „playback” technikával dolgozó improvizációs társulatoknak. A belépés díjtalan! A társulatról és az előadásról részleteket olvashatnak a www.jugyuklub.hu oldalon.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön 10 órakor A kis Mukk (Bambi bérlet). Délután 14.30-kor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (Jó a palacsinta bérlet).

Jótékonysági hangverseny

Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében (Tisza L. krt. 79-81.) a SZTE ZMK Vonós Kamarazenekarának hangversenye lesz csütörtökön 19 órakor, a Budapest II. kerületi Klebelsberg kastély renoválására létrehozott Össznemzeti Klebelsberg Gyűjtési Alap javára. Köszöntőt mond: Kerek Ferenc dékán. Bevezetőt mond: gróf Klebelsberg Éva alapítványi elnök. Műsor: Vivaldi: Tavasz, Piazzolla: Tél, J. Suk: Szerenád. Művészeti vezető: Kosztándi István.

A Somogyi-könyvtár programjai

Ormos Zsuzsa grafikáiból nyílik kiállítás Alakváltozások címmel csütörtökön a Somogyi-könyvtárban. A hódmezővásárhelyi születésű alkotó kedvenc motívumai a fák, amelyeknek változatos formáiban emberi mozdulatok, sorsok, karakterek jelennek meg. A kiállítás április 7-ig látható a könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában.

A Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében csütörtököm 9.30-kor Felolvasóülést tartanak. Program: Takó Edit: 100 éves az Oltványi-gyűjtemény; Szőkefalvi-Nagy Erzsébet: Női logika… Somogyi Károly a nőkről. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 18 órakor Az igazi megbocsátás gyógyító erejeKneusel H. Leila előadása az Életreform klubban.

A Gyermekkönyvtárban pénteken 17 és 18 óra Hangmasszázs 4-6 évesek és 7-9 évesek számára előzetes jelentkezés alapján. Jelentkezni személyesen csütörtök estig a Gyermekkönyvtárban lehet, vagy telefonon: a 62/425-525/137 melléken. A foglalkozást Lovász Éva vezeti. A részvétel ingyenes.

Közéleti Kávéház

Az Alabárdos Étterem- és Borozóban (Oskola u. 13.) csütörtökön 17 órakor 100 éves a magyar géprepülés – emlékezés a rákosi, és a dél-alföldi ősrepülőkre. Vendég: Pusztai János. Házigazda: Bors László, a Magyar Veterán Repülő Szövetség (MVRSz) szegedi szervezetének elnöke.

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület székházában (Főfasor 9.) csütörtökön 17 órakor Nemzeti Klub – “Újszögedi Esték” programsorozat: Háború a Nemzet ellen III-IV. rész. Filmbemutató és beszélgetés Jelenczki István filmrendezővel (Támogatójegy: 500 Ft.)

Irodalmi felolvasóest

A Nemzetiségek Házában (Osztrovszky.u) csütörtökön 18 órakor “Nyelvében él a nemzet” – barátság antológia bemutató és irodalmi felolvasóest az anyanyelvek napja alkalmából.

A TIK programjai

Az SZTE TIK – III. szemináriumi teremben csütörtökön 17 órakor „Kreatív nyelvtanulás” bemutató előadás. Gaál Ottó – aki 27 állami nyelvvizsgájával a nyelvtanulás egyéni bajnoka Magyarországon, az általa alkotott nyelvtanulási módszert mutatja be.

Az SZTE TIK – I. előadóban csütörtökön 17 órakor Calivita Orvosi Előadás. Az előadás címe: „Belülről fakadó szépség”, előadó Kohán József bőrgyógyász.

Sakk-klub

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 18 órakor Sakk-klub.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Köntörfalak – magyar, film, rendező: Dyga Zsombor.

21 órakor: Chéri – Egy kurtizán szerelme – feliratos, angol-német-francia film, rendező: Stephen Frears.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16, 18 és 20 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Hova lettek Morganék? – színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjáték, rendező: Marc D. Lawrence.

18.15-kor: Akvárium – színes, feliratos brit film, rendező: Andrea Arnold.

Csőke József terem:

16.15-kor és 18.30-kor: Varga Katalin balladája – színes, román-angol dráma. Rendező: Peter Strickland.

20.45-kor:  A szállítmány – színes, feliratos amerikai akciófilm. Rendező: Antal Nimród.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 19 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

Az IH Café-ban csütörtökön 20 órakor Besorolás alatt koncert. Jegyár: 500 Ft.

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Pulzus-Spiritus Party Patkós doktorral.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor BTK-s és ZMK-s Est. Házigazda: Dzsi és Zoll. Bacardi-Cola akció! BTK-soknak és ZMK-soknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Buli az Atissal.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban csütörtök este DJ Tyler.

A Garaboncziás Borozóban csütörtök este Rádió Mi születésnapi buli.

Előző sztori

Tízmilliárdos M43-botrány fenyeget!

Következő sztori

Grand Prix tornán a magyar bunyós lányok