Atlétika: újabb sikeres Titán-hétvége

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Czagány Blanka felfutott a dobogóra a fedett pályás serdülő ob-n, Tűhegyi Sára, Lóczi Attila és Szelepcsényi Zsolt pedig a palicsi utcai versenyen remekeltek.

Szombaton Budapesten, a SYMA-csarnokban rendezték meg a serdülő korosztály fedett pályás országos atlétikai bajnokságát. A szegedi Titán TC különítménye három nappal a viadal előtt tudta meg, hogy Szabó Lucára nem számíthat. Gyulladás került ugyanis Luca egyik fogára, így nem kockáztattak, mert az egészsége fontosabb. Menyhárt Zoltán szakosztályvezető szerint Luca biztos éremtől esett el.
Edzőtársnője Czagány Blanka, aki második egyéni bajnokságán dobogóra állhatott 60 méteren, örömmel nyugtázta, hogy Békéscsabán tévedés történhetett! Blanka sokat köszönhet testnevelőinek és szüleinek, akik szintén segítik eredményeinek alakulását. „Nagy öröm volt számomra, hogy a téli felkészülésünk után újra volt rövidtávfutásban dobogósom. Azt viszont sajnálom, hogy Blanka távolugrásban most nem tudta hozni a csabai eredményét. Sok volt az a 4 és félóra, ami a két versenyszám között üresen telt el számára. Volt olyan kolléga, aki 5 versenyszámra nevezte versenyzőjét, így ‘töltötte ki’ a versenyzője idejét’!” – nyilatkozta Menyhárt Zoltán.
A szegedi távfutók szereplése is eredményesnek mondható, mivel mindketten egyéni csúcsot futottak 1000 méteren! Kardos Bálint és Szaszkó Dominik a 13 éves fiúknál kissé későn kapcsoltak, így mindketten lemaradtak a dobogóról.

Leány 14 évesek 60 méter: Czagány Blanka – 8,12s, 3. helyezés, egyéni csúcs
Leány 14 évesek távolugrás: Czagány Blanka – 480cm, 6. helyezés
Fiú 13 évesek 1000 méter: Kardos Bálint – 3’09,25, 5. helyezés, egyéni csúcs; Szaszkó Dominik – 3’14,06, 8. helyezés, egyéni csúcs

Második alkalommal álltak rajthoz a szegedi Titán TC atlétái a palicsi futóversenyen, amely szervezésből idén is jelesre vizsgázott! A vasárnapi viadalon az időjárás nem kedvezett annyira a futóknak, de a táv tavalyi győztese és a két szegedi fiú nagy csatát vívott a dobogós helyezésekért. A hölgyeknél Tűhegyi Sára első alkalommal rajtolt, és egy könnyed futással győztesként ért célba.

Nők 10 000 méter: Tűhegyi Sára (1989) – 41’03, 1.helyezés
Férfiak 10 000 méter: Lóczi Attila (1984) – 33’22, 2. helyezés; Szelepcsényi Zsolt (1992) – 33’55, 3. helyezés

no images were found

Előző sztori

Névforduló: Rákosi, Gagarin és Barbie

Következő sztori

Kanyó Dénes világkupaversenyt nyert