Bulvár

Apad a Tisza, megnyitják a rakpartot

Apad a Tisza, megnyitják a rakpartot

2010. március 11., csütörtök
Apad a Tisza, megnyitják a rakpartot

Gyors ütemben apad a Tisza Szegednél, így csütörtökön délután négy órakor megnyitják a rakpartot - közölte az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

A folyó vízállása Szegednél csütörtökön reggel 544 centiméter volt - mondta

Priváczkyné Hajdú Zsuzsa

. A szakemberek múlt pénteken zárták le a forgalom elől a rakpartot, miután arra számítottak, hogy a folyó kis mértékben kilép az úttestre. A Tisza 567 centiméterrel tetőzött, s ezzel nem érte el az elsőfokú készültség elrendeléséhez szükséges szintet. A rakpartot legutóbb januárban zárták le áradás miatt, akkor egy hónapig nem használhatták az autósok az útszakaszt. Ez az első napokban komoly közlekedési dugókat okozott a csongrádi megyeszékhelyen, ahol a villamoshálózat felújítása miatt több ponton is forgalomkorlátozás van érvényben. A Tisza Szegednél mért eddigi legmagasabb vízszintje 1009 centiméter volt, a tíz métert is meghaladó értéket 2006. április 21-én mérték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.