Novemberi Szerencsenapok Extra

Apad a Tisza, megnyitják a rakpartot

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyors ütemben apad a Tisza Szegednél, így csütörtökön délután négy órakor megnyitják a rakpartot – közölte az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

A folyó vízállása Szegednél csütörtökön reggel 544 centiméter volt – mondta Priváczkyné Hajdú Zsuzsa. A szakemberek múlt pénteken zárták le a forgalom elől a rakpartot, miután arra számítottak, hogy a folyó kis mértékben kilép az úttestre. A Tisza 567 centiméterrel tetőzött, s ezzel nem érte el az elsőfokú készültség elrendeléséhez szükséges szintet.
A rakpartot legutóbb januárban zárták le áradás miatt, akkor egy hónapig nem használhatták az autósok az útszakaszt. Ez az első napokban komoly közlekedési dugókat okozott a csongrádi megyeszékhelyen, ahol a villamoshálózat felújítása miatt több ponton is forgalomkorlátozás van érvényben.
A Tisza Szegednél mért eddigi legmagasabb vízszintje 1009 centiméter volt, a tíz métert is meghaladó értéket 2006. április 21-én mérték.

Default thumbnail
Előző sztori

Akár 10 centiméter friss hó is várható

Default thumbnail
Következő sztori

Névforduló: a penicillin felfedezője és Sir McCartney

Legutóbbi hasonló cikkek