Visszatér a huszárszobor

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Csütörtökön szállították vissza a restaurált huszárszobrot Bánvölgyi László szobrászmester szentmihályi műhelyéből a – hazai viszonyok között szokatlanul – gyorsan felújított helyére.

Mint ismeretes, a REÖK előtti tér átalakítása a hónapok óta húzódó viták, pereskedések, vádaskodások kereszttüzében készült el. A városvédők, civil és politikai szervezetek számtalan érvvel, dokumentummal, demonstrációval próbálták az eredeti helyén tartani a huszáremlékművet – hiába.
Furcsa volt látni, hogy míg a város többi részén hetekig-hónapokig álltak az építkezések, és nem látszik, hogy bármit be akarnának fejezni a határidőig, addig a Lófaránál esőben, fagyban is hajtották a munkásokat, hogy a városvezetés a számára is egyre kínosabbá váló ügyet a szoborkert befejezésével mielőbb lezárhassa.

Hajdan a szegediek gyakran mondogatták: majd akkor fog ez vagy az megváltozni a városban, ha a huszárszobor kettőt lép. Úgy tűnik, ma megteszi a második lépést is…

no images were found

Előző sztori

Friss Rádió88-as bulifotók a SZEGEDma.hu-n

Következő sztori

Mindenütt a kommunizmus áldozataira emlékeznek