Továbbra is a 71-est favorizálja az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Továbbra is a lakosság igényével ellentétesen módosítaná az önkormányzat Újszeged Marostői városrészének tömegközlekedését. A szerdai városüzemeltetési bizottsági ülésen hiába nyújtott be módosító javaslatot Farkasné Pocsai Blanka képviselő, a szavazáskor döntetlent alakult ki, ami azt jelenti, hogy indítványát nem fogadták el. A cél a gyerekek iskolába járásának megkönnyítése lenne – mondta a politikus, aki nem érti, miért olyan tervezet készült, ami nem teszi komfortosabbá a városrészben élők életét.

Ádáz küzdelmet folytat Farkasné Pocsai Blanka (Fidesz), hogy az újszegedi lakosság kérése valóra váljon. Mint korábban írtuk, a lakók azt szeretnék, ha a 2-es autóbusz nyomvonalát bővíteni az önkormányzat, mert ezzel rengeteg, Marostőben élő gyermek és felnőtt életét megkönnyítené. Ezzel szemben az önkormányzat a 71-est terelné a Katalin utcára, aminek nem sok értelme van, mert a járat nem a Fő fasoron, hanem a Bérkert utcán közlekedik, és ezáltal elkerüli a Gregor József, a Vörösmarty Mihály és Tisza-parti általános iskolákat. Hiába kérték lakossági fórumokon az önkormányzatot a lakók, a kérés, úgy tűnik, süket fülekre talált. A pénteki közgyűlési előterjesztésben nem a 2-es, hanem a 71-es autóbuszjárat nyomvonalának bővítése szerepel…

Az előterjesztésért felelős Nagy Sándor alpolgármester, amikor Farkasné Pocsai Blanka megkérdezte, hogy miért a lakók kérésével ellentétes döntés született, azt mondta, hogy átszállással a környéken élők enyhíthetnek gondjaikon. Vagyis felszállnak a 71-esre, majd néhány megálló után átszállnak a 2-esre.

A képviselő asszony szerdán a lakossági fórumokon készült jegyzőkönyveket és módosító javaslatát elvitte a városüzemeltetési bizottság ülésére, ahol Kalmár Ferenc (KDNP) elnöknek át is adta. A bizottság az előterjesztést megtárgyalta, majd Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester azzal érvelt, hogy míg a 71-es fejlesztése 1,4 millió forintba kerül, addig a 2-esé a duplájába kerülne. Frankó János, a városfejlesztési iroda munkatársa szerint forgalomtechnikai akadálya van annak, hogy a Hargitai utcáról a Katalin utcára forduljon a 2-es. A két érv ellenére a szakbizottság szavazása döntetlennel, 4-4-gyel zárult, ami azt jelenti, hogy a módosítást nem fogadták el.

„Remélem, pénteken sikerül meggyőznöm a képviselőtársaimat módosító javaslatommal, hogy az emberek, az adófizetők érdekeit, kérését is figyelembe kellene venni a döntéseknél. Bízom benne, hogy a gyerekek iskolába járásának megkönnyítése elgondolkodtatja a képviselőket” – mondta Farkasné Pocsai Blanka.

Előző sztori

Csütörtök: Woodstock a kertemben

Következő sztori

Multi magánérdekeknek esik áldozatul Dél-Újszeged?