Támogatás az egyesületeknek az Egészség és Sport Évében

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Csongrád megyében az Egészség és Sport Évében 55 millió forinttal jut több sporttámogatás, amit utánpótlás nevelésre fordíthatnak az egyesületek. A megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna és a megye sportnagykövete, Bohács Zsolt ez alkalomból tartott tájékoztatót.

A Csongrád Megyei Közgyűlés januári döntése értelmében idén, az Egészség és Sport Évében 55 millió forinttal jut több forrás a korábbiaknál megyei sportegyesületek támogatására. Az érintett 26 szervezet – klubok, szakosztályok – képviselői a napokban tájékoztatták Magyar Anna megyei elnököt és Bohács Zsoltot, a megye sportnagykövetét arról, mire fordítják a kapott összeget. A tapasztalatokról az elnök és a nagykövet sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön, melyen rész vett Ludvig Zoltán, a Szegedi Vasutas Sportegyesület, Kardos Péter, az SZTE-Szedeák és Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke, valamint Madarász Mihály, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke.
Magyar Anna elöljáróban elmondta, a megye számára nagyon fontos a sport és az egészség kérdése. Ezért is nevezték el ezt az évet az Egészség és a Sport Évének. Ennek keretében nagyon jelentős sporttámogatásról döntöttek, amely lényegében az egészséges életmód megőrzéséhez kapcsolódó program.
„Mindannyiunk számára nagyon fontos, hogy aki beteg, azt meg tudjuk gyógyítani, akit pedig elkerült a betegség, az meg tudja őrizni egészségét. A sportolás kiválóan alkalmas arra, hogy a fiatalok egy életszemléletet, életmódot elsajátítsanak, és generációkon keresztül továbbadják tapasztalataikat” – fejtette ki a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette: örül, hogy Bohács Zsolttal együtt tárgyaltak a sportegyesületekkel, mert ő ért hozzá, tájékozott a sportban, és hozzátette mindazt, ami szaktudásából fakad. A megyei önkormányzat felmérést indít a napokban, amely a sporthoz, az egészséghez való viszonyt vizsgálja. Az iskolákban különböző, az e témakörhöz kapcsolódó programok valósulnak meg hamarosan.
„Az elnök asszonnyal két napon keresztül tárgyaltunk a sportegyesületekkel, ahol vázoltuk elképzeléseinket, és tájékoztatást kaptunk a támogatott kluboktól, hogyan használják fel a hamarosan átutalandó összegeket. Azt tapasztaltam, hogy mennyire fontos számukra a támogatás, és mennyit jelent a gyerekeknek. A családok nagyon nehéz helyzetben vannak, és örülnek annak, ha az egyesület támogatni tudja a gyerekek edzését, versenyzését, szabadidős tevékenységét” – mondta Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.
Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke kijelentette, a klubnál a labdarúgás életben tartása volt a tét. A városban a labdarúgás elég mostoha körülményeket él át az elmúlt 5-6 évben. „Hiába volt a múltban gyökerező kapcsolat a város és a megye között, ez az utóbbi években megszűnt. Újabb remény csillant meg, hogy ezzel az összefogással komolyabb célokat is kitűzhet labdarúgó-szakosztályunk. Már hatéves kortól foglalkozunk a gyerekekkel, holott meggyőződésem, hogy a 6-14 éves korosztálynak a sportoltatása, versenyeztetése állami, önkormányzati feladat” – magyarázta Kővári Árpád.
Kardos Péter, az SZTE-Szedeák ügyvezető elnöke is biztosította az önkormányzatot, hogy az utánpótlás-korosztály versenyeztetésére használják fel a támogatást. Ludvig Zoltán, a Szegedi Vasutas Sportegyesület ügyvezető elnöke viszonyításként elmondta, a klub az elmúlt hét évben a várostól összesen nem kapott akkora támogatást, mint most a megyétől. Megjegyezte: ahhoz, hogy egy utánpótlás-válogatott versenyző el tudjon menni edzőtáborba a válogatotthoz, közel egymillió forintot kel rákölteni a fiatalember szerelésére. Madarász Mihály, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke is kijelentette, csak az utánpótlásra költik a támogatást, mert a gyerekek nevelése kardinális kérdés az egyesületnél.

Hallgassa meg Bohács Zsolttal, a megye sportnagykövetével készült hanganyagunkat!

Hallgassa meg Kardos Péterrel, az SZTE-Szedeák ügyvezető elnökével készült hanganyagunkat!

Hallgassa meg a Rádió88 Magyar Annával készített hanganyagát!

Default thumbnail
Előző sztori

Kozma József értünk kampányol

Default thumbnail
Következő sztori

Péntek: Téltemetés és Pálinkafesztivál

Legutóbbi hasonló cikkek