Stációk: Schmidt Andrea fotói a Fekete házban – HANG, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Platónt olvasó elítélt, kalapot lopó strucc, labdáért küzdő vízilabdázók, mosolygós idős asszony. Ez a néhány – egymástól teljesen különböző – jelenet is részét képezi annak a kiállításnak, mely Schmidt Andrea képeiből nyílt a Fekete házban.

Schmidt Andrea huszonöt éve kezdett el fotózni, munkája kapcsán került közeli viszonyba a fotóművészettel. Azóta is szerelmének, szenvedélyének tekinti a fényképezést, amellett, hogy a Délmagyarország fotóriportereként munkája is a fotózáshoz köti, valamint a 2005-ös Magyar Sajtófotó pályázaton „Lakótársak” című képével harmadik helyezést ért el.

Fényképezőgépe nélkül soha nem megy sehová, a meglepetést, az érdekes pillanatokat keresi, és ezekbe a pillanatokba nyújt most betekintést a Fekete házban megnyílt „Stációk” című fotókiállítása. A tárlat címe az ember életének szakaszaira, különböző meghatározó momentumaira utal, Schmidt Andrea pedig ezeket a pillanatokat örökíti meg fényképezőgépe segítségével.

A képek témája rendkívül széles sávon mozog: a látogató harcoló vízilabdázókkal vagy mosolygós idős asszonnyal egyaránt találkozhat, vagy betekintést nyerhet a Csillag Börtön elítéltjeinek mindennapjaiba is, akik az időt gyakran olvasással ütik el: a legendás fegyintézetben készült képen az egyik rab például éppen Platónt olvas.

Egy másik, a „Jó napot!” című felvételen is egy különleges momentum látható: Schmidt Andrea a strucctojást tartó férfival beszélgetett, mikor a strucc a férfi háta mögé somfordált, és lekapta a kalapot a férfi fejéről. A fotósnak pedig sikerült ezt a pillanatot megörökítenie.


Hallgassa meg Schmidt Andreával készült hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

CSLSZ-elnökválasztás: Bakai Csaba az új elnök – FOTÓK

Következő sztori

Pick-meccs lesz, sportbizottsági meghallgatás nem