Semjén Zsolt: Megvédjük a magyar földet

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke zalaegerszegi sajtótájékoztatóján kijelentette: bárhogyan is dönt az Európai Unió a magyarországi földvásárlási moratórium meghosszabbítása ügyében, a Fidesz-KDNP kormány mindenképpen megakadályozza, hogy a külföldiek földet vásárolhassanak Magyarországon – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

A KDNP elnöke követendő példaként Franciaországot és Dániát említette, ahol szintén megvédik a földterületeket. Dániában például külföldiek kizárólag abban az esetben vásárolhatnak földet, amennyiben “Dániában, dán nyelven, dán mezőgazdasági diplomát szereztek”. Semjén Zsolt szerint hasonló leleményességgel és technikai lehetőségekkel a magyar földet is meg lehet védeni.

Az ellenzéki politikus kijelentette: a jobboldal támogatja, hogy az Európai Unió hosszabbítsa meg a földvásárlási moratóriumot, de bármi is lesz a döntés, az új kormány megakadályozza, hogy a “külföldiek felvásárolják a magyar földet”.

Semjén Zsolt szerint, “a szocialista földlobbi” akadályozta eddig, hogy ebben a kérdésben lépjenek. “Gráf József és Magda Sándor (…) nagybirtokosok lobbija, akik országrésznyi birtokokat gründoltak össze”, mert ők abban érdekeltek, hogy külföldiek is vásárolhassanak, hiszen akkor sokszoros haszonhoz juthatnak.

További részleteket az Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Előző sztori

Borvendég Béla: Zöld út a telekspekulációnak?

Következő sztori

A kommunizmus áldozataira emlékeznek