Gazdaság

Semjén Zsolt: Megvédjük a magyar földet

Semjén Zsolt: Megvédjük a magyar földet

2010. február 19., péntek
Semjén Zsolt: Megvédjük a magyar földet

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke zalaegerszegi sajtótájékoztatóján kijelentette: bárhogyan is dönt az Európai Unió a magyarországi földvásárlási moratórium meghosszabbítása ügyében, a Fidesz-KDNP kormány mindenképpen megakadályozza, hogy a külföldiek földet vásárolhassanak Magyarországon - olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

A KDNP elnöke követendő példaként Franciaországot és Dániát említette, ahol szintén megvédik a földterületeket. Dániában például külföldiek kizárólag abban az esetben vásárolhatnak földet, amennyiben "Dániában, dán nyelven, dán mezőgazdasági diplomát szereztek".

Semjén Zsolt

szerint hasonló leleményességgel és technikai lehetőségekkel a magyar földet is meg lehet védeni. Az ellenzéki politikus kijelentette: a jobboldal támogatja, hogy az Európai Unió hosszabbítsa meg a földvásárlási moratóriumot, de bármi is lesz a döntés, az új kormány megakadályozza, hogy a "külföldiek felvásárolják a magyar földet". Semjén Zsolt szerint, "a szocialista földlobbi" akadályozta eddig, hogy ebben a kérdésben lépjenek. "Gráf József és Magda Sándor (...) nagybirtokosok lobbija, akik országrésznyi birtokokat gründoltak össze", mert ők abban érdekeltek, hogy külföldiek is vásárolhassanak, hiszen akkor sokszoros haszonhoz juthatnak.

További részleteket az Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.