Közélet

Rendkívüli megyei közgyűlés: napirenden a napirendi pontok

Rendkívüli megyei közgyűlés: napirenden a napirendi pontok

2010. február 3., szerda
Rendkívüli megyei közgyűlés: napirenden a napirendi pontok

A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2010. február 4. 13 órára rendkívüli ülést hívott össze, melyre tíz napirendi pontot jelöltek meg. A közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciója szerdai közleményében azt kifogásolja, hogy egy nappal az ülés előtt a tízből csak egyetlen pont előterjesztése érhető el, a többi között rendelet is szerepel, amelyhez csak keddig lehetett volna módosítást benyújtani.

A Csongrád Megyei Közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának közleménye

„A normális és demokratikus működés minimumát sem képes produkálni a Csongrád megyei közgyűlési vezetés. A saját honlapjának tanúsága szerint az elnök 2010. 02. 02 (kedd) 15:03:14-kor rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtökön 13 órára, a meghívóban 10 napirendi pontot feltüntetve. Szerdán 10 óra 33 perckor a tízből csak egyetlen pont előterjesztése érhető el, a többi között rendelet is szerepel, amelyhez csak keddig lehetett volna módosítást benyújtani. Már ha a szabályok érnek valamit Csongrád megyében. Az egyetlen elérhető előterjesztés a néhány napja elfogadott költségvetési rendelet módosítása. Felelős vezetésről aligha lehet beszélni. Tisztességes, rendesen megalapozott döntésről pedig biztosan nem. Fejetlenség uralkodik a megyeházán. Ezt tapasztalják a képviselők, de a fideszes többség számára ez láthatóan még éppen megfelel. Ezt az áldatlan állapotot megszenvedik a köztisztviselők, akik ilyen körülmények között aligha tudnak törvényes, szakszerű munkát végezni. Kárát látják a megyei intézmények dolgozói, az egész megye” - áll

Kozma József

frakcióvezető közleményében.

Magyar Anna elnök válasza

„Kozma József esete a szálkával” címmel közleményben válaszolt

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke az MSZP-SZDSZ frakció kifogásaira. „Kozma József az a megyei képviselő, aki más szemében a szálkát is észreveszi, míg a magáéban a gerendát sem - reagált Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke Kozma József szocialista képviselő és az MSZP-SZDSZ frakció mai sajtóközleményére. Kozma József országgyűlési képviselőként

Gyurcsány Ferenc

volt kormányfővel karöltve rendre megszavazta az országot katasztrofális helyzetbe hozó kormányzati intézkedéseket. A többi között a kórházak ellehetetlenítését, a vasút leépítését vagy éppen az iskolák, a szociális és a kulturális intézmények, és a közszolgálati televízió kivéreztetését is megszavazta. Miközben Kozma úr Budapesten éveken keresztül asszisztált az ország lezüllesztéséhez, Csongrád megyében azokat az embereket kezdi ki, akiknek a „megbocsáthatatlan” vétke annyi, hogy egy napot késtek két előterjesztés közzétételével – fogalmazott Magyar Anna elnök. Hozzátette: úgy vélem, Kozma Józsefnek ezért inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy most azonnal elkezdi felmérni, mekkora kárt okozott ennek az országnak, és elgondolkodik azon, hogy ha már segíteni nem tud a helyzet javításában, akkor legalább ne akadályozza azt” - eddig a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.