Régi csemegék a panelházak tövében

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Városi emberek számára ritkán érzett vagy talán teljesen ismeretlen ízekkel és baráti hangulatú összejövetellel fogadták az Rókusi körút mellett élőket szombat délután a Búvártó melletti parkban egy hagyományőrző rendezvény keretében.

A szakadó hóesés miatt lassan gyülekeztek össze az érdeklődők az “Újrókusi délutánok” címmel megtartott programsorozat újabb helyszínén. A hideg legkevésbé a gyerekeket zavarta, akik a vidám hócsata mellett a lakótelepen szintén nem gyakran megtapasztalható élménnyel gazdagodhattak: a lelkesen tolongó ifjúságot lovas szánon repítették a Búvártó körül.

A Rókusi körút és a Búvártó közötti park szélén, az egyik panelház mellet húzódott meg a sátor, ahová a rendezvénysorozat házigazdája, Oláh János önkormányzati képviselő várta a hagyományos ízek és a közösségre, egymással való találkozásra vágyó helybélieket. Ezt az alkalmat az őszi „Szőlő és lágy kenyér napja” egyenes folytatásaként szervezték meg, a két programot a rendezőkön kívül az is összekötötte, hogy most az ősszel préselt szőlőből készült újbort kóstolhatták meg a résztvevők.

Az Újrókusi délután vendége ezúttal Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje volt, aki szinte végig kötetlen beszélgetésbe merült a vendégekkel. A politikus kiemelte a rendezvény oldott és családias hangulatát, illetve az egymásra találó emberek örömét. Bohács szerint a lakótelepeken élők mindennapjait számtalan nehézség keseríti, az egyre emelkedő rezsiköltségektől a romló közbiztonságig, éppen ezért tartja fontosnak, hogy az ehhez hasonló alkalmak során kikapcsolódhassanak és felszabaduljanak ezekből a gondokból.

A zord időjárás ellenére is kilátogatókat tea és forralt bor melegítette fel, az éhséget pedig régi paraszti ízekkel verhették el. Felnőtt és gyerek ugyanolyan lelkesen pirította meg a lobogó tűz mellett kenyerét, amit aztán fokhagymával ízesítve fogyasztottak el. A muzsika felcsendülésével és a tűz mellett melegedve vagy szalonnát sütve kellemes hangulatban telt el ez a rókusi délután is.

no images were found

Előző sztori

Nyolc gól esett az FK Szeged első edzőmeccsén

Következő sztori

Vasárnap Szeviép-Szeged – BSE kosárlabda-mérkőzés