Olvasói levél: veszélyes lyuk a Bertalan híd lába alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Egyik újszegedi kedves olvasónk küldte szerkesztőségünknek az alábbi levelet, melyben arra hívja föl a figyelmet, hogy veszélyes lyuk tátong a Bertalan híd újszegedi lába alatt. Természetesen hétfőn felvesszük a kapcsolatot az illetékesekkel, s ha információhoz jutunk, azt is megosztjuk majd Önökkel.

„Több mint egy hete tátong egy luk a Bertalan híd újszegedi lába alatt. Pár nappal ezelőtt megjelent egy vízműves autó, aztán elhajtott. A nagy intézkedés addig terjedt, hogy kiraktak egy piros-fehér fémkeretet. Biztos ezzel a figyelemfelhívás a veszélyre volt a céljuk. Persze ennyi idő után arra is gondolhatunk, hogy szélsőségesek, a piros-fehér szín árpádsávos motívumokat rejt. Talán az is elképzelhető, hogy az a bizonyos keret járókeretként funkcionál, aki beleesik a gödörbe, már használhatja is. Feltéve, ha csak a lábát törte, és ki tud kecmeregni a mélységből.

Egy biztos, erre nem foghatjuk rá, hogy politika. Szeged városának, pontosabban a Vízműnek itt nem anyagi oldaláról kell megközelíteni a dolgot. Ennek emberi vetülete van. Kutya, biciklis, kisgyerek, mi lenne, ha; ne játsszunk a rossz gondolatokkal…

Nekem is van három kisgyerekem. Nem szeretném, ha bárkinek ilyen gondatlanságból baja esne. De nem is ez a legjobb szó. Manapság egy új szót kéne kitalálni a vízműves magatartásformára, ami ötvözi a nemtörődömséget, érdektelenséget, embertelenséget, felelősséget. Sajnos, a technikai fejlődés pozitívumai mellet elgépiesedtünk. Emberi érzékeink elkorcsosulnak, azok a csápjaink, amelyek az érző és gondolkodó embert kiemelték az élővilágból, úgy tűnik, visszahúzódóban vannak.

Sok a fekete lyuk Szegeden, sok fekete lyuk van országszerte. Reméljük, a mostani csak egy jóhiszemű üzenet…” – áll újszegedi kedves olvasónk e-mailjében.

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: padlóra küldte a Szeviép-Szeged a BSE-t – FOTÓK

Következő sztori

Haiti katasztrófa: Szeged a kultúrával segít + KÉPEK