Magyar Anna: Kozma József a börtönválogatott szóvivője

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kozmát és Botkát is feljelenti a megyei elnök

no images were found

Tiltott pártfinanszírozást sejt Kozma József, a megyei közgyűlés MSZP – SZDSZ-frakciójának vezetője a Déli Szó magazin kiadásában. Magyar Anna elnök visszautasította a vádakat, s elmondta, tájékoztatási kötelezettségének tesz eleget a megyei önkormányzat, amikor saját cégén keresztül egy közbeszerzésen kiválasztott vállalkozással készítteti az említett havilapot. Magyar Anna és Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke szerint a bukástól rettegő Botka László százmilliókat költ önfényezésre.

„A fideszes megyei önkormányzat tízmilliókat tol talicskával a fideszes volt polgármesterjelölt, jelenleg is önkormányzati képviselő Oláh János cégébe, közpénzeket magánzsebbe. Ezeket a forrásokat arra használják fel, hogy fideszes propagandakiadványt készítsenek belőle” – jelentette ki Kozma József, a Csongrád Megyei Közgyűlés MSZP – SZDSZ-frakciójának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján. Kozma vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a megyén, továbbá azt mondta: feljelentést tesznek a közbeszerzési törvény megsértése miatt. A szocialista országgyűlési képviselő tiltott pártfinanszírozást sejt a Déli Szó havilap kiadásának hátterében.

Már van szóvivője az MSZP-s börtönválogatottnak

„Mivel Kozma József megtámadott bennünket, a jó hírnév megsértése miatt pert indítok ellene, Botka László MSZP-s polgármester ellen pedig felbujtóként tesz feljelentést a megye” – jelentette ki Magyar Anna. A közgyűlési elnök szerint most fokozott a politikai hangulat, mivel közeleg a Zuschlag-per eredményhirdetése, és „úgy néz ki, alakul az MSZP-s börtönválogatott”, ennek pedig Kozma József a szóvivője. Mint elmondta, a Csongrád Megyei Önkormányzat egyetlen fillért sem költ pártpropagandára. „Kozma József megyei képviselő Botka László MSZP-s polgármester utasítására berontott a Megyeszolgálat Kft.-hez, és szerződésbe kért betekintést, amit a törvények is engednek, így természetesen meg is tehette, de csak bizonyos számok érdekelték a tények helyett” – fogalmazott az elnök.

Botka László százmilliói önfényezésre

Magyar Anna elmondta, a Csongrád Megyei Önkormányzat egy lakos tájékoztatására 181 forintot költ évente, míg becsléseik szerint Botka László 2587 forintot fordít ugyanezen célra. „Mi a tájékoztatási kötelezettségünk teszünk eleget ezzel a 181 forintos összeggel, amibe beleszámítandóak a rendezvényeink hirdetései is” – hangsúlyozta Magyar Anna hozzátéve, hogy „ezzel szemben az MSZP-s Botka László és a Zuschlag-ügyben érintett Ujhelyi István félmilliárd forintot költenek saját maguk és az MSZP minősíthetetlen teljesítményének fényezésére”.
Hozzátette, hogy amennyiben Kozma József képviselőt a tények érdekelték volna, megtudhatta volna, hogy amint a közbeszerzési értékhatárt elérte az újság megjelentetésének költsége, akkor a hivatal részéről azonnal intézkedtek a közbeszerzés kiírásáról.
Botka László az MTI-nek úgy reagált: „A szegedi önkormányzat költségvetéséhez viszonyítva nyolcadannyit költ kommunikációra, mint a Csongrád Megyei Önkormányzat. A 17 milliárd forintos éves költségvetésű Csongrád Megyei Önkormányzat 162 millió forintot, büdzséje 1 százalékát fordítja kommunikációs célokra. Szeged négyszer nagyobb, 68 milliárd forintos költségvetéséből feleennyit, csupán 83 milliót szán erre”.

no images were found

A Szegeden kommunikációs célokra költött keret nagyságát Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke, önkormányzati képviselő jóval nagyobbra becsüli. Mint portálunknak elmondta, kommunikációs célokra idén eddig közel 200 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat, ám Gyimesi szerint ez a szám sem fed le mindent. „Éppen múlt pénteken, amikor a polgármester megtámadta a megyei önkormányzatot, hogy milyen kommunikációs kiadásokkal bír, aznap reggel a jogi bizottság kormánypárti többsége két kommunikációs szerződést hagyott jóvá, összesen több mint 100 millió forint értékben” – hangsúlyozta Gyimesi, utalva a február 19-i szegedi közgyűlésen történtekre…

Default thumbnail
Előző sztori

Szonda Ipsos: még mindig magasan vezet Orbán

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: Volán-döntetlen a Soltvadkert ellen + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek