Közélet

Lázár János: durva támadás érte a hódmezővásárhelyi polgárokat

Lázár János: durva támadás érte a hódmezővásárhelyi polgárokat

2010. február 21., vasárnap
Lázár János: durva támadás érte a hódmezővásárhelyi polgárokat

A hódmezővásárhelyi polgárokat ért durva, és eddig példa nélküli támadásnak nevezte a város polgármestere, hogy szombaton éjszaka több ház falára is a roma kisebbség ellen irányuló feliratokat festettek.

Lázár János

(Fidesz) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében leszögezte, Hódmezővásárhely önkormányzata a leghatározottabban elítéli, hogy a városban vagy az ország bármely területén bárkit származása, neme, világnézete, politikai, vallási, illetve felekezeti hovatartozása miatt hátrány vagy megkülönböztetés érjen. Az önkormányzat a városi rendőrkapitányságnak a tettesek felkutatásához minden támogatást biztosít, a sértetteknek pedig minden segítséget megad - közölte a polgármester. A településen több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat festékszóró spray-vel szombat éjszaka. Egy Nefelejcs utcai ház kapujára a "Cigányok lágerbe" feliratot festették fekete spray-vel, mellé pirossal "A jobb" szöveget írták. Hasonló felirat olvasható egy ház falán a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésénél. A rendőrség közösség elleni izgatás bűntette miatt indított nyomozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.