Sport

Labdarúgás: rosszul sikerült a Volán bajnoki főpróbája

Labdarúgás: rosszul sikerült a Volán bajnoki főpróbája

2010. február 27., szombat
Labdarúgás: rosszul sikerült a Volán bajnoki főpróbája
0-0-s félidőt követően 2-0-s vereséget szenvedett a Tisza Volán SC Szeged a Battonyai TK-val szemben a szombat délutáni edzőmérkőzésen. A rosszul sikerült főpróbát - bízzunk benne - nagyszerű előadás követheti a jövő vasárnapi bajnoki rajton, a Hódmezővásárhelyi FC otthonában. A némiképp tartalékos Volán (hiányzott Mórocz, Hadár, Vastag Sz., Dargó is, Végh pedig csak a padon kapott helyet, mivel az első tavaszi fordulóban sárga lapok miatt nem léphet pályára) az első félidőben mezőnyfölényben futballozott, sorra alakította ki a lehetőségeket, de Pálfi, Beretka és Huszárik is kihagyta a helyzeteket. A második félidőben Buchholcz Gábor sokat cserélt, ám a kezdőcsapat megbontását követően is a kék-feketék maradtak támadásban, a Battonya masszívan védekezett, a felezővonalat alig-alig lépte át. Az utolsó húsz percben azonban érthetetlenül fegyelmezetlenné váltak a szegediek, kapkodni kezdtek, kinyíltak, a Békés megyeiek pedig éltek a tálcán kínált eséllyel: két alkalommal is betaláltak, így 2-0-ra nyertek a Felső Tisza parton. Szombaton az ifik is játszottak egyébként edzőmeccset, ők magabiztosan verték a SZVSE-t.

Felkészülési-labdarúgó mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged - Battonyai TK 0-2 (0-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion. Szeged: Czirják (Reguli 75') - Búzási (Mészáros 75'), Boldizsár (Pénzváltó 75'), Vida, Grünwald (Garamvölgyi 75') - Vágó, Frank (Vastag R. 46') - Pálfi (Végh 75'), Huszárik, Beretka - Kazi (Makó 65'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Buchholcz Gábor: "Hetven percig egyáltalán nem futballoztunk rosszul, utána viszont fejben mintha elfáradtunk volna, illetve elragadott bennünket a hév. A srácok mindenáron meg akarták nyerni a meccset, nem törődtek a biztonsággal, s fegyelmezetlenségünket megbüntette a Battonya. Nagy tanulság, hogy sokkal higgadtabban kell játszanunk a mérkőzések utolsó szakaszában is, ezért is lenne nagy szükség egy rutinos vezéregyéniségre a pályán, aki megnyugtatja a fiatalokat. Hadár Attila hétfőtől már kocoghat, reméljük, minél hamarabb ott lehet a csapatban. A másik dolog pedig az, hogy sokkal jobb százalékban kell kihasználni a helyzeteinket, különösen a találkozók elején kell odafigyelnünk erre, hiszen sokkal nyugodtabban játszhatnánk, ha nálunk az előny."

Ifjúsági edzőmérkőzésen:

Tisza Volán SC – SZVSE 4-0 (2-0). Felső Tisza parti stadion, műfüves pálya. Tisza Volán SC: Garamvölgyi (Papp) – Heredea, Dóra (Longa), Szecska, Klippel (Szalai N.) – Kormányos, Balog (Gulácsi), Nagysolymosi (Bobán), István (Szabó T.) – Fröhlich, Péter-Szabó (Barta). Edző: Szalai István. SZVSE: Daróczi – Megyeri, Muhi, Cseh, Bálint – Magony, Fábián, Nagypál, Nagy – Véken, Kiss (Váczi). Edző: Fülöp László. Góllövők: Kormányos 2, Nagysolymosi, Barta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.