Sport

Labdarúgás: kék-feketék a bronz felé

Labdarúgás: kék-feketék a bronz felé

2010. február 3., szerda
Labdarúgás: kék-feketék a bronz felé

Szerdán a megye második vonalának újonc csapata, az FK 1899 Szeged is elkezdi a felkészülést a tavaszi fordulókra. Az FK a hatodik helyen áll, 17 pontot gyűjtött, és mindössze csak 5 pontra van a dobogótól. A kék-feketék ezt a hátrányt igyekeznek majd lefaragni a márciusban folytatódó bajnokságban.

„A városi sportigazgatóság segítségével kiváló feltételek mellet készülhetünk, hiszen a zsúfolt Etelka sori műfüves pályán tudtak nekünk helyet biztosítani az edzésekre, edzőmérkőzésekre” – kezdte szezonnyitó értékelését

Hüvös Gábor

, az FK trénere. „Heti három alkalommal, szerda-péntek-szombati ütemezéssel készülünk, erős megyei csapatokkal kötöttünk le gyakorlómérkőzéseket. Játszunk többek között a Röszkével, a SZVSE és a Tótkomlós csapatával is. Csatár- és védőposzton sikerült erősítenünk. Támadónak leigazoltuk az NB II-t és NB III-at is megjárt

Dóra Jánost

, aki hosszú sérülés után, immár felépülve nálunk szórja majd a gólokat.

Szabó Béla

pedig – aki tucatnyiszor játszott első osztályban is a Szeged, a Videoton és Honvéd színeiben – a bal oldalunkat erősíti: bevethető középpályán és a védelemben is. Két fiatal dorozsmai játékos is érkezik hozzánk, ők a jövő reménységei. Olyan szoros a mezőny, hogy a feljutást és a kiesést jelentő zónától sem vagyunk túl messze, de a célunk továbbra is az élmezőny, legalább a bronzérem elérése. Szerencsére úgy vágunk neki a szezonnak, hogy már a keretbe kerülésért nagy csatákra lehet számítani” – zárta szavait Hüvös.

Az FK 1899 Szeged felkészülési menetrendje:

Február 3. Futás 18:30, SZEOL pálya

Február 5. Edzőmeccs: FK-Tótkomlós (megye II.), 19:30

Február 7. Piarista tornaterem 14:00 Február 10. Futás 18:30, SZEOL pálya Február 12. Edzés 19:30, SZEOL pálya

Február 14. Edzőmeccs: FK - Tiszasziget (megye I.), 13:00

Február 17. Edzőmeccs: FK - Balástya (megye I.) 19:30

Február 19. Edzés 19:30, SZEOL pálya

Február 20. Edzőmeccs: FK-SZVSE (megye I), 9:00

Február 24. Edzőmeccs: FK - Tótkomlós, 20:00

Február 26. Edzés 19:30, SZEOL pálya

Február 27. Edzőmeccs: FK - Szőreg (megye II), 15:00

Március 3. Edzés 19:30 SZEOL pálya Márius 5. Edzés 19:30 SZEOL pálya

Március 7. Edzőmeccs: Röszke - FK 13:00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.