/

Hőkamerával kapták el az embercsempészt

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy török határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a nagylaki határrendészek két nap alatt a hőkamera segítségével – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tegnap előtt egy, tegnap három török és egy bolgár állampolgár került bele a határrendészek hálójába. A négy török férfi a jobb élet reményében vágott neki az ismeretlennek, céljuk eljutni Nyugat-Európába volt. Hazájukat napokkal ezelőtt hagyták el, s mivel okmányokkal nem rendelkeztek, így a határátlépés illegális formáját választották, úgy jutottak el Romániába. Onnan pár nap pihenést követően indultak el Magyarország irányába. Határátlépés helyéül a nagylaki határátkelőhely melletti területet választották, de alig tettek meg pár lépést a határrendész hőkamera észlelte őket. A járőrök az értesítést követően perceken belül a megadott helyszínen voltak, és elfogták az illegális határátlépőket. Az igazoltatás során kiderült, hogy a tegnap este tiltott határátlépő törökök útját egy bolgár embercsempész egyengette, vele szemben a Makói Rendőrkapitányság embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A török tiltott határátlépőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Előző sztori

Kérdezz – Felelek – Nyerek!

Következő sztori

Kosárlabda: a BSE-vel találkozik a Szeviép Szeged