Rúzs

Határon átívelő elfogadás és tolerancia

Határon átívelő elfogadás és tolerancia

2010. február 11., csütörtök
Határon átívelő elfogadás és tolerancia

A BÁB-el egy olyan interkulturális program, amelyen öt ország képviselteti magát: Bulgária, Lettország, Románia, Spanyolország és Magyarország. Az együtt töltött hét során a huszonöt résztvevő a társadalmi befogadás témáját járja körbe különböző változatos, kreatív feladatok megvalósításával.

A csoporttagok megosztják egymással tapasztalataikat a fogyatékossággal kapcsolatban: hogyan jelenik meg ez a jelenség az adott kultúrában, országban. A magyarok képviseletében a Napos Oldal Alapítvány dolgozói vesznek részt, és mutatják be fő tevékenységüket, programjukat. A projekt hetedik napján a csapat feladata egy színvonalas bábelőadás megrendezése a társadalmi befogadás problematikájáról; amely a hét méltó lezárásának tekinthető. A bemutatóhoz hozzátartozik a használatos bábtechnikák megismerése, bábok elkészítése, megtervezése, forgatókönyv, sztori megírása. A produkció 2010. február 12-én Szegeden a Kölcsey utcában kerül bemutatásra, a nemrég megnyílt SZTEage klubban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk 18 órai kezdettel „az örök problémát” feldolgozó produkciónkra, amely sokakat érint napjainkban is. A belépés mindenkinek ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.