Csütörtök: Woodstock a kertemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Woodstock, a legendás rockfesztivál születésének körülményeit eleveníti meg Ang Lee vígjátéka a Belvárosi moziban. Az IH-ban a Csík zenekar koncertezik, a Millenniumi Kávéházban Jótékonysági Est lesz Haitiért, a Közéleti Kávéházban az úticél: Ausztria. Orvosi szimpóziumot rendeznek a TIK-ben, kicsiket és nagyokat egész nap várnak a Zafír Rendezvényközpontban zenés programokkal Hevesi Imre és barátai.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Homo Hungaricus – a Szegedi Kortárs Balett előadása. (Bajor Gizi 1. bérlet). A december 16-i előadás pótlása!

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön 10 órakor A kis Mukk (Szundi bérlet). Délután 14.30-kor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (Hétmérföldes bérlet).

A Somogyi-könyvtár programjai

A Somogyi-könyvtár alagsorában csütörtökön 17 órakor író-olvasó találkozó Szőke Dávid Sándorral Az Életöröm zenéje című kötet szerzőjével. Kötetében a szerző az Etka-jógát egy eleddig ismeretlen aspektusából feltárva, egészségügyi és életvezetési útmutatóként mutatja be.

A Tarjáni fiókkönyvtárban csütörtökön 16 órakor a Könyvbarát klub vendége, Bugya Jánosné életviteli és lelki tanácsadó, aki a Tibeti Hangtálakról tart előadást

A Móra utcai fiókkönyvtárban csütörtökön 15 órakor A selyem története és művészeteNémeth Istvánné Nagy Mária előadása.

A Csík Zenekar koncertje

Az IH Rendezvényközpontban csütörtökön 19 órakor a Csík Zenekar koncertje (vendég: Ferenczi György). A zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. Rengeteg koncert, táncház és jó néhány sikeres zenei album tette népszerűvé nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is – hazánkban és külföldön egyaránt. További információ a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/226 oldalon.

A Millenniumi Kávéház ajánlja

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 18 órakor Sakk-klub.

Ugyanitt 19 órakor Jótékonysági Est Haitiért – jótékonysági, zenés és művészeti est, vacsora és beszélgetés a Fiatalok az Egyesült Világért Mozgalom szervezésében. A helyszínen támogató jegyek válthatók. Műsor: Gounod: Ave Maria – Kovács Éva (ének), Massenet: Meditation – Pechán Szilvia (hegedű), Telemann: D-dúr fantázia – Cserenyec Dóra (gitár), Rossini: Variációk klarinétra – Deli Csanád (klarinét), Villa-Lobos: Preludes – Kadocsa Mária (gitár). Kísérő – Kuzma Levente. Az est második felében vacsora, szalonzenét játszik Süveges György. Este 20 órakor Zabáló csütörtöki Molnár Dixieland Band koncert.

Mostantól a Millenniumi Kávéház klubhelyiségében közvetítik a BL meccseket (projektoros vetítés). Már csütörtök este is várnak minden focirajongót meccsnézésre!

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) csütörtökön 17 órakor Az uticél: Ausztria. Előadó: Prónay Ildikó tanár, idegenvezető.

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület székházában (Főfasor 9.) csütörtökön 17 órakor Nemzeti Klub – “Újszögedi Esték” programsorozat: Újra az alapoktól – Van magyar jövő! Szeged szerepe és felelőssége a magyar újjászületésben. Családias beszélgetés, vezeti: Apró-Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor A Magyarok Szövetségének mindenki tagja. Vendégek: Csongrád megyei kistelepülések polgármesterei. Házigazda: Bene Gábor.

Első Szegedi Nemzetközi Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Szimpózium

Az SZTE TIK – Kongresszusi teremben, Nagyelőadóban csütörtökön 9 órától megrendezik az Első Szegedi Nemzetközi Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Szimpózium Fogorvosok Részére hagyományteremtő célzattal. A konferencián egy adott témában rangos nemzetközi szakértőktől a legmodernebb terápiás elveket ismerhetik meg a résztvevők. Az első szimpózium témája az implantológia témaköre. A rendezvény kísérőjeként szakmai kiállítás nyílik az Átriumban. A syma rendszerű kiállítást a rendezvényt követően, pénteken bontják.

Farsangi rendezvények

A Tömörkény István Művelődési Házban (Magyar u. 14.) csütörtökön 13 órakor Télűző maszkkészítés, utána Kiszebáb égetés.

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) csütörtökön 15 órakor Farsangi Haddelhadd az Újszegedi Nyugdíjasklub szervezésében.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Adás – magyar film, rendező: Vranik Roland.

21 órakor: Sherlock Holmes – feliratos, angol-ausztrál-amerikai film, rendező: Guy Ritchie.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15.30-kor, 17.45-kor és 20 órakor: Valentin nap – színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjáték. Rendező: Garry Marshall.

Balázs Béla terem:

15.30-kor és 20.30-kor: Woodstock a kertemben – színes, feliratos amerikai komédia. Rendező: Ang Lee.

17.30-kor: A fehér szalag – színes, fekete-fehér, feliratos német-osztrák-francia-olasz filmdráma, rendező: Michael Haneke.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Így, ahogy vagytok – színes, magyar film. Szereplők: Kertész Ákos, Makk Károly, Bereményi Géza. Rendező: Makk Károly.

18.30-kor: Oda az igazság – színes, magyar történelmi dráma, rendező: Jancsó Miklós.

Csütörtök esti bulik

A JUGYU Klubban csütörtökön 21 órakor Farsangi JUGYUS Buli – SZTElen koncert.

A Zafír Rendezvényközpontban (Rókus,OBI mögött) csütörtökön 10.30-tól és 16.30-tól “Varázsének” – baba – mama – foglalkozás, 20 órától pedig unplugged koncert: “A magyar beat-irodalom gyöngyszemeiből l.” címmel. Fellép: Hevesi Imre és zenekara. Bővebben a www.hevimi.hu oldalon.

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor GYTK-FOK Felező Patkós doktorral / Smirnoff Ice Party.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor JATE Progression Strictly! presents: Stone (warm up), Lank, Light. Vodka-Red Bull akció! TTIK-soknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban csütörtökön este Buli az Atissal.

Az Icon Café & Lounge-ban csütörtökön este Utazás az ezoterikus zenék világában.

A Garaboncziás Borozóban csütörtökön 20 órakor The Embodied, Last.

Előző sztori

Ajándékba bizsu, testékszer és társaik

Következő sztori

Továbbra is a 71-est favorizálja az önkormányzat