Bulvár

Vadaspark, városőrség és rendőrség közös bűnmegelőzési pályázata + HANG

Vadaspark, városőrség és rendőrség közös bűnmegelőzési pályázata + HANG

2010. január 28., csütörtök
Vadaspark, városőrség és rendőrség közös bűnmegelőzési pályázata + HANG
Közös erővel címmel bűnmegelőzési pályázaton nyert csaknem nyolc millió forintot az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól a Szegedi Rendőrkapitányság, az Önkormányzati Városőrség, illetve a Szegedi Vadaspark - jelentették be csütörtökön a partnerek Szegeden.

A vadaspark a pénz ráeső részéből pedagógusok számára indít bűnmegelőzési oktatóprogramot a következő hetekben - mondta el az MTI-nek

Veprik Róbert

igazgató. Az intézmény már többször együttműködött a rendőrséggel hasonló programokban, tavaly például a zöld járőr programban több száz gyermeket oktattak a környezettudatos életre. A pedagógusoknak szervezett kurzus témái érintik az illegális szemétlerakókat, az illegális fakivágást, az orvvadászatot, az állatkínzást. A program során 30-40 főre számítanak, akiknek a közvetítésével több száz gyermekhez juthat el a környezettudatos gondolkodás. A rendőrség részéről több olyan kiadvány készül, amelyet különböző társadalmi szervezetek fel tudnak használni önálló bűnmegelőzési képzésre - közölte

Zélity László

, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője. Emellett az idei kiemelt feladat a graffitiellenes harc folyatása lesz. A korábbi pályázatból nyitottak egy honlapot a legális falfirkákról; ezen megtalálhatók azok a pontok a városban, ahol legálisan lehet rajzolni, illetve számos más információ a graffiti történetétől, az illegális rajzért járó büntetésről. Az újonnan elnyert pénzből készül majd egy kisfilm is, fiatalok részvételével, szintén ebben a témakörben. A városőrség is oktatással, élménypedagógiai bemutatókkal készül.

Hallgassa meg Zélity Lászlóval készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.