Újszülöttet hagytak a szegedi női klinika inkubátorában

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újszülött kislányt hagytak a szegedi női klinika kertjében elhelyezett inkubátorban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-t.

A csecsemőt péntekről szombatra virradóra hagyták az inkubátorban, az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja – mondta el Vad Róbert.
Az esetről hétfőn a Délmagyarország internetes oldalán számolt be. A lap szerint a baba egészséges, 2490 gramm, 43 centiméter és valószínűleg a 37-38. hétre született néhány órával azelőtt, hogy az inkubátorba tették. Mivel pénteken Lóránt névnap volt, az ügyeletes gyermekgyógyász Lórántfi Sárának nevezte el.
Az inkubátorházat 2000-ben adták át, de eddig még sohasem hagytak benne csecsemőt. Az inkubátor fűtött, és érzékelővel van ellátva. Amikor szombat hajnalban jelzett a klinika portájára bekötött rendszer, két nővér percek alatt a készüléknél volt.

Előző sztori

Zubai Szabolcs nem játszhat a franciák ellen

Következő sztori

Labdarúgás: Szegedre látogat a Debrecen klubmenedzsere