Bulvár

Tizenöt évre ítélték az élettársát meggyilkoló kecskeméti hajléktalant

Tizenöt évre ítélték az élettársát meggyilkoló kecskeméti hajléktalant

2010. január 26., kedd
Tizenöt évre ítélték az élettársát meggyilkoló kecskeméti hajléktalant

Tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti hajléktalant, aki 2007 júliusában meggyilkolta élettársát egy kecskeméti vasútállomás vagonjában.

A korábban már tizenhét alkalommal büntetett vádlott 2006-ban ismerkedett meg a szintén hajléktalan későbbi sértettel, akivel élettársi kapcsolatot létesített. Egy kecskeméti vasútállomás használaton kívüli vagonjában éltek, csavargó, italozó életmódot folytattak, munkahellyel nem rendelkeztek. A vádlott féltékenykedett a sértettre, s ezért ittas állapotban több alkalommal megverte a nőt. 2007. július 13-án este a vagonban veszekedésük ismét tettlegességig fajult. A vádlott legalább két órán át bántalmazta az asszonyt: nyolc-tíz alkalommal megütötte, rugdosta, konyhakéssel öt-hét, egy villával pedig huszonöt-harminc alkalommal is megszúrta, ám a szakértői vélemény szerint egyik sérülése sem volt önmagában halálos. Az asszony kétórás szenvedést követően hunyt el. A vádlott, miután észlelte, hogy a sértett meghalt, a holttestet lemosdatta, és igyekezett gondoson eltüntetni a nyomokat. Másnap reggel a közeli sportuszodához ment, ahol azt mondta az ott dolgozóknak, hogy élettársa mérgezési tüneteket produkál, s ezért orvosi segítséget kért. A vádlott a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte. A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság életfogytiglani szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

Hegedűs István

tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a büntetés kiszabásánál figyelembe vették az időmúlást, a büntetőeljárás elhúzódását, illetve azt is, hogy a büntetési célok az 58 éves vádlott esetében a határozott tartalmú szabadságvesztéssel is elérhetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.