Egyetem

Tanárok estjét tartott az AIESEC Szeged

Tanárok estjét tartott az AIESEC Szeged

2010. január 11., hétfő
Tanárok estjét tartott az AIESEC Szeged

Nemrégiben megrendezték az AIESEC „Teachers' Evening” (Tanárok estje) elnevezésű rendezvénye. A cél egyértelmű volt: bemutatni az egyetem oktatóinak és vezetőinek, miért előnyös az egyetem és a diákság számára az AIESEC. Az eseményre négy karról voltak meghívottak: ÁJK, BTK, GTK és TTIK.

Az AIESEC a világ 3. legnagyobb non-profit szervezete, mely egyedülálló módon kapcsolja össze a hallgatói és vállalati oldalt. A nagyszabású projekt kontinenseken átívelő lehetőségeket kínál a fiataloknak. Az AIESEC profiljának egyik fontos része a gyakornokcsere-program.

A rendezvényen legnagyobb számban a Gazdaságtudományi Kar tanárai és vezetői képviseltették magukat – akik többsége már a tavalyi évben is részt vettek egy ehhez hasonló eseményen. A résztvevők között volt

Hetesi Erzsébet

, a kar dékánja,

Deák István

, a kar oktatásszervező dékánhelyettese,

Kürtösi Zsófia, Révész Balázs

és

Kovács Péter

is. Már ezekből a nevekből is látszik, hogy az egyetem oktatóinak és vezetőinek egyre nagyobb részéhez jut el az AIESEC híre. Olyanokhoz, akik nyitottak is erre az újfajta lehetőségre, amely mind a hallgatóknak, mind az egyetemnek kedvező lehetőségeket biztosít. A résztvevők egyrészt átfogó képet kaphattak a szervezetünkről, de emellett fontos téma volt, hogy megismertessük a helyi realitásokkal és lehetőségekkel is a megjelenteket. Ez utóbbiak közé tartozott a helyi és az országos partnerkapcsolataink, illetve annak bemutatása, hogy az SZTE hallgatóinak milyen lehetőségeik vannak, hogy külföldön szerezzenek gyakorlati tapasztalatot. A nagyobb rálátást azt szavatolta, hogy a helyi vezetőség és

Szöllősi Dávid

személyében az országos vezetés is képviseltette magát az eseményen. Miután véget ért a hivatalos program, a megjelenteket szendviccsel és üdítővel vendégeltük meg. Közben kötetlen beszélgetés vehette kezdetét. Volt, akit a külföldi gyakorlati program, másokat a helyi tevékenység részletei érdekeltek. Reméljük, hogy a résztvevő tanárok nem csak pontosabb képet kaptak az AIESEC tevékenységéről, de jól is érezték magukat a rendezvényünk alatt. Az ilyen keretek között megrendezett estek legfontosabb célja az oktatók felvilágosítása, informálása annak érdekében, hogy a későbbiekben kielégítően tudjanak válaszolni a hallgatók által feltett, a szervezetet érintő kérdésekre.

AIESEC Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.