Tanárok estjét tartott az AIESEC Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemrégiben megrendezték az AIESEC „Teachers’ Evening” (Tanárok estje) elnevezésű rendezvénye. A cél egyértelmű volt: bemutatni az egyetem oktatóinak és vezetőinek, miért előnyös az egyetem és a diákság számára az AIESEC. Az eseményre négy karról voltak meghívottak: ÁJK, BTK, GTK és TTIK.

Az AIESEC a világ 3. legnagyobb non-profit szervezete, mely egyedülálló módon kapcsolja össze a hallgatói és vállalati oldalt. A nagyszabású projekt kontinenseken átívelő lehetőségeket kínál a fiataloknak. Az AIESEC profiljának egyik fontos része a gyakornokcsere-program.

A rendezvényen legnagyobb számban a Gazdaságtudományi Kar tanárai és vezetői képviseltették magukat – akik többsége már a tavalyi évben is részt vettek egy ehhez hasonló eseményen. A résztvevők között volt Hetesi Erzsébet, a kar dékánja, Deák István, a kar oktatásszervező dékánhelyettese, Kürtösi Zsófia, Révész Balázs és Kovács Péter is. Már ezekből a nevekből is látszik, hogy az egyetem oktatóinak és vezetőinek egyre nagyobb részéhez jut el az AIESEC híre. Olyanokhoz, akik nyitottak is erre az újfajta lehetőségre, amely mind a hallgatóknak, mind az egyetemnek kedvező lehetőségeket biztosít.
A résztvevők egyrészt átfogó képet kaphattak a szervezetünkről, de emellett fontos téma volt, hogy megismertessük a helyi realitásokkal és lehetőségekkel is a megjelenteket. Ez utóbbiak közé tartozott a helyi és az országos partnerkapcsolataink, illetve annak bemutatása, hogy az SZTE hallgatóinak milyen lehetőségeik vannak, hogy külföldön szerezzenek gyakorlati tapasztalatot. A nagyobb rálátást azt szavatolta, hogy a helyi vezetőség és Szöllősi Dávid személyében az országos vezetés is képviseltette magát az eseményen.

Miután véget ért a hivatalos program, a megjelenteket szendviccsel és üdítővel vendégeltük meg. Közben kötetlen beszélgetés vehette kezdetét. Volt, akit a külföldi gyakorlati program, másokat a helyi tevékenység részletei érdekeltek.

Reméljük, hogy a résztvevő tanárok nem csak pontosabb képet kaptak az AIESEC tevékenységéről, de jól is érezték magukat a rendezvényünk alatt. Az ilyen keretek között megrendezett estek legfontosabb célja az oktatók felvilágosítása, informálása annak érdekében, hogy a későbbiekben kielégítően tudjanak válaszolni a hallgatók által feltett, a szervezetet érintő kérdésekre.

AIESEC Szeged

Előző sztori

Magyar Kultúra Napja: január 15-étől kezdődik a délvidéki központi ünnepség

Következő sztori

A Fidesz szerint megfélemlítik a közösségi szolgáltatásban dolgozókat