Közélet

Szemétlerakónak használják a rajkai átkelőt

Szemétlerakónak használják a rajkai átkelőt

2010. január 3., vasárnap
Szemétlerakónak használják a rajkai átkelőt

Hulladéklerakónak használják a szlovákok a két éve őrizetlenül hagyott régi rajkai határállomást – állítják a rajkaiak. Az átkelőt használó autósok szeme elé szeméthegy és a kifosztott, lerombolt állomásépület látványa tárul - adja hírül a FelvidékMa hírportál.

Mintha pokolgép robbant volna, úgy fest a régi rajkai határállomás épülete. Összetört berendezések, üvegcserepek, felázott parketta, leszakadt függönyök és tengernyi szemét. Névvel, címmel ellátott ideiglenes vámügynöki igazolványok hevernek a földön, láthatóan nincs gazdája semminek. A határőrök kabinjait feltöltötték építési törmelékkel, a vödörben kihordott téglacseréptől a veszélyes hulladékig minden megtalálható. A határátkelő kezelője az MNV Zrt., amely a közelmúltban bejárást is tartott a területen a rajkai önkormányzat vezetőivel. A határszéli falu polgármestere akkor is aggodalmát fejezte ki a kialakult állapotok miatt. Rajkán azt sem értik, hogy a 35 hektáron, 4 milliárd forintból felépített új átkelőhely kamionterminálján miért tűri el az állomás jelenlegi kezelője az illegális szemetelést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.