Sport

Megverte a Baja a Volánt az első edzőmeccsen - FOTÓK

Megverte a Baja a Volánt az első edzőmeccsen - FOTÓK

2010. január 30., szombat
Megverte a Baja a Volánt az első edzőmeccsen - FOTÓK
3-1-es vereséget szenvedett a Tisza Volán SC Szeged a Baja gárdájával szemben az első idei felkészülési mérkőzésen. A hazaiak gólját Szilágyi Norbert szerezte. A Dráva csoportot pontveszteség nélkül vezető Bajai LSE, sokak szerint a egész NB III legjobb együttese volt az első ellenfél a kék-feketék számára a 2010-es esztendőben. A hazai gárda 85 percen keresztül kemény küzdelemre késztette a Bács megyeieket, ám a végén két védelmi hiba megpecsételte sorsát. Az előzetesen megadott összeállításhoz képest több változás is történt a Volánnál. A lágyékhúzódással bajlódó Dargó Balázs, valamint Kazi László és Harangozó Krisztián végül nem kapott helyet a kezdőben. Bekerült viszont a védelembe a fiatal Boldizsár Bálint, a középpályán pedig elfoglalta helyét Huszárik Zsolt és Vágó Levente is. A Baja szerzett vezetést az első félidőben, a mezőnyfölényben is játszott, ám a szegediek támadásai is veszélyt rejtettek magukban. Beretka Péter például egy ízben csak a kapussal állt szemben, ám nem tudott elgurítani mellette. A második játékrészben is több helyzetet dolgozott ki az Alföld csoport negyedikje, végül Szilágyi Norbertnek sikerült az egyenlítés: 20 méterről szabadrúgásból lőtt a jobb alsóba. Hét-nyolc perccel a vége előtt a rúgást kapott Kazi László lejött a pályáról, így a hazaiak tízen maradtak. Az emberelőnyből profitált is a Baja, igaz, ehhez a most visszatért Vida Gergely hibája is kellett. A védő nem találta el a labdát, s a szerencsétlen helyzetből vezetést szereztek a vendégek, akik a játékvezető által elrendelt hosszabbítás perceiben harmadik találatukat is bevitték - ezt is a kék-fekete hátsó alakzat segedelmével. A Tisza Volán SC Szeged legközelebb szerdán a Bács megyei I. osztályú Izsák gárdáját fogadja edzőmeccsen. Buchholcz Gábor vezetőedző így értékelte a szombati találkozót: "Nem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen bár az első 85 percért csak dicséretet érdemelnek a srácok, a végén két elkerülhető gólt kaptunk, amit nem engedhetünk meg magunknak. A játék képe alapján úgy gondolom, teljesen egyenrangú partnerei voltunk a kiváló Bajának, sőt, bizonyos szakaszokban felül is múltuk őket. Meddő mezőnyfölényben futballoztak ugyan a vendégek, ám talán nekünk volt több igazi gólhelyzetünk. Az ellenfél minden játékosán látszott a magabiztosság, a mi fiainknak is ebből kellene meríteni, hogy előrébb lépjenek. Ezért dolgozunk tovább!"

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Bajai LSE 1-3 (0-1). Szeged, Felső Tisza part, műfű. Szeged: Czirják – Pénzváltó, Grünwald, Boldizsár, Mészáros – Vágó L., Szilágyi – Vastag, Huszárik, Végh – Beretka. Cserék: Vasas és Tóth Z. (kapusok), Prikidánovics, Garamvölgyi, Búzási, Vida, Frank, Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Baja: Herbert – Zsók, Rozsi, Vincze, Csengő, Trucz, Lógó, Krajncz, Szabó V., Nagy E., Kohány. Cserék: Ratkai, Halászi, Szabó N., Micskó, Domonkos, Márton, Csoknyai (kapus). Vezetőedző: Nagy Tamás. Gólszerzők: Szilágyi, illetve Krajncz 2, Kohány.
Hallgassa meg Buchholcz Gábor vezetőedzővel készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.