Sport

Magyar-szerb bunyó: reagál a szövetség elnöke

Magyar-szerb bunyó: reagál a szövetség elnöke

2010. január 26., kedd
Magyar-szerb bunyó: reagál a szövetség elnöke

Tart a megállapítása annak, hogy történt-e bűncselekmény a magyar és szerb vízilabda-válogatott hétfői, szegedi közös edzésén - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel kedden. A honi sportági szövetség első embere, Martin György szerint ostobaság ilyen ügyben nyomozni.

Szenti Szabolcs

szóvivő korábban azt is elmondta: vizsgálják az interneten megjelent információk valóságtartalmát is. A hétfői, nem hivatalos barátságos mérkőzés második negyedében történt konfliktusról, az internetes információk nyomán rendelt el nyomozást a rendőrség, melyek szerint a találkozó második negyedében a szerbek rátámadtak

Kis Gáborra

, a magyarok olimpiai bajnok centerére, majd ezt követően mindkét együttes játékosai bekapcsolódtak a verekedésbe. A két szövetségi kapitány,

Kemény Dénes

és

Dejan Udovicsics

megnyugtatta tanítványait, ám a harmadik negyedben kialakult újabb kakaskodás után úgy döntöttek, véget vetnek a gyakorlásnak. A két együttes hétfő délután újabb edzőmeccset játszott, de már zárt kapuk mögött.

Martin György

, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke az MTI érdeklődésére úgy reagált, hogy az MVLSZ nem kíván semmit sem lépni az ügyben. "A pólóban ilyesmi előfordul, a rendőrségi vizsgálatot pedig ostobaságnak tartom. Az a szövetségi kapitánynak a dolga, hogy eldöntse, a szegedi edzésen történtek után is akar-e közös gyakorlást a szerbekkel. Ha igen, a szövetség támogatja, s azt is tudomásul veszi, ha nem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.