Bulvár

Kék hírek: lopások és hajnali határsértők

Kék hírek: lopások és hajnali határsértők

2010. január 16., szombat
Kék hírek: lopások és hajnali határsértők

Két lopási és egy határrendészeti hírről tájékoztatta portálunkat Tuczakov Szilvána, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Szegeden egy kéregető hajléktalan lopta el egy férfi pénztárcáját, Domaszéken pedig egy elhagyott erszényt nem akartak visszaadni tulajdonosának a becstelen megtalálók. Mindezek mellett újabb afgán határsértőket fogtak el a határrendészek.

Kéregető hajléktalan rövidített meg pénztárcájától egy szegedi férfit. A hajléktalan péntek délután a Tarján városrészben szólított meg egy járókelőt és 150 Ft-ot kért tőle, mire az pénztárcáját elővéve adott is neki. A „köszönet” erre az volt, hogy a kéregető ebből 50 Ft-ot – mondván, hogy annyival többet adott neki - visszacsúsztatott jótevője azon zsebébe, melybe az a pénztárcáját visszatette, miközben egy ügyes mozdulattal az aprót kicserélte a tárcára. Szerencsére az esettől nem messze két szemfüles rendőr tartózkodott, akiknek gyanússá vált a távozó hajléktalan, és igazoltatni akarták őt. A férfi azonban – hogy kikerülje a rendőrségi kontrollt - sietősen továbbállt, közben - hogy megszabaduljon a szerzett zsákmánytól - eldobta a tárcát, melyet az őt követő rendőrök meg is találtak. Miután utolérték a férfit, számoltatták el a könnyedén elhagyott tárca eredetét illetően. A 38 éves férfi erre elismerte, hogy ügyes módszerrel kaparintotta azt meg jólelkű áldozatától, sőt további hasonló módon elkövetett bűncselekményekről is beszámolt, melyek pontosítása jelenleg folyamatban van. A férfi egyébként nem először került összetűzésbe a törvénnyel, több alkalommal volt már büntetve különböző bűncselekmények elkövetése miatt. Legutóbb tavaly novemberben szabadult, azóta hajléktalan életmódot folytat, zseblopásokból tartja fenn magát. A férfit kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette. Üzlet előtt elvesztett pénztárcának lett gyorsan új gazdája Domaszéken. A tárcában ráadásul közel 100.000 Ft volt, és mire a tulajdonos a hiányt észrevette, addigra az elveszített tárcának már hűlt helyét találta. A bejelentést követően a helyszínre siető rendőrök tanúkat meghallgatva rövid időn belül a tolvajok nyomára bukkantak. A járőrök a begyűjtött információk alapján igazoltatták azt a két személyt – egy helybéli házaspárt -, akiknek feltehetően közük volt a pénztárca megkaparintásához. A rendőrök kérdésére azonban határozottan tagadták, hogy ők találták volna meg a tárcát. Ruházatuk átvizsgálása azonban nem támasztotta alá állításukat, ugyanis egyikük kabátjának bélésében az eltűnt tárca előkerült. Velük szemben lopás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Szombat hajnalban összesen 7 határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek, valamennyien afgán állampolgárok. Három személyt – két férfit és egy nőt – 4.30-kor a Mars téren a ruzsai buszról leszállva igazoltattak a járőrök, azonban semmilyen érvényes magyarországi tartózkodásra jogosító irat nem volt náluk. Néhány órával később pedig egy szabadnapos határrendész bukkant további 4 afgán férfire az E 75-ös főút és a Bajai út közötti összekötő út mentén, akik szintén nem rendelkezek semmilyen okmánnyal, feltehetően az éj leple alatt lépték át illegálisan a magyar határt. Valamennyiükkel szemben idegenrendészeti lejárás indult - tájékoztatott a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.