/

Elfogadták Hódmezővásárhely idei költségvetését

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hódmezővásárhelyen elfogadták a város 2010-es költségvetését csütörtökön; idén a település erőforrásainak 20 százalékát fordítják fejlesztésekre – írta közleményében a polgármester az MTI-nek.

A költségvetés kapcsán Lázár János (Fidesz) kifejtette: valamivel több mint 16,5 milliárdos bevétellel, mintegy 488 millió forint felhalmozási jellegű céltartalékkal és csaknem 569 millió forintos forráshiánnyal számoltak. A hódmezővásárhelyi önkormányzat 2006-ban egy átfogó reorganizációt indított, amely során mind az önkormányzat, mind a város tulajdonában álló cégek struktúráját és működését alapjaiban szervezte újjá. Ennek köszönhetően jelentős megtakarítást sikerült elérni a működési és dologi kiadásokon, az erőforrások jelentős részét pedig a fejlesztésekre tudja fordítani a város.
A település vezetője szerint a következő néhány évben az uniós fejlesztési források komoly lehetőségeket tartogatnak. Ehhez szigorú, feszes és a fejlesztésekre fókuszáló költségvetést kellett megalkotni a 2010-es évre is. A rendelet szerint a város erőforrásait 20 százalékban fejlesztésekre fordítják – közölte Lázár János polgármester.

Előző sztori

A kemény fagy miatt nem tudják megnyitni a szegedi rakpartot

Következő sztori

Lajtos Szandra: egy lépéssel közelebb az olimpiához