Kultúra

Solymos: a fesztiválok éve lesz az idei Szegeden

Solymos: a fesztiválok éve lesz az idei Szegeden

2010. január 25., hétfő
Solymos: a fesztiválok éve lesz az idei Szegeden

Számos színes programmal, köztük három kiváló és két jó minősítést elnyert fesztivállal várja vendégeit Szeged az idei esztendőben.

A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programban három szegedi rendezvény kapott kiváló, kettő pedig jó besorolást - mondta

Solymos László

várospolitikai alpolgármester a rendezvények szervezőivel közös sajtótájékoztatóján. Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok, amely idén már május 22-én elkezdődik a megye napilapja, a Délmagyarország 100. születésnapjára rendezett szuperkoncerttel. Július 2-tól látható majd a legnagyobb hazai szabadtéri színpadon, a Dóm előtt a My Fair Lady, július 16-tól a Dózsa című táncmű, július 24-én az opera és az operett szerelmeseit várják egy gálával, július 30-án a Carment mutatják be, a fesztivál záró produkciója pedig a Hair lesz augusztus 13-tól. Szintén a legjobb besorolást nyerte el a Szegedi Ifjúsági Napok. A hazai zenei fesztiválszezon immár hagyományossá vált záró eseménye idén augusztus 25-én kezdődik az Újszegedi Partfürdőn. A minőségi magyar termékeket bemutató Hungarikum Fesztivált - amely szintén kiváló besorolást kapott a minősítőktől - augusztus 12-től rendezik meg a Széchényi téren. A gasztronómiai rendezvények között jó minősítését kapott a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, amelyre idén szeptember 2-tól várják a vendégeket a Szegedet átszelő folyó két partjára. A Régi Zsinagógában, a Kisszínházban és szabadtéri helyszíneken rendezik július 16. és 25. között a huszadik Thealter Fesztivált. A jubileumi rendezvény és az azt szervező Maszk Egyesület más programjai idén a hetvenedik születésnapját ünneplő

Tolnai Ottó

költő életműve jegyében zajlanak majd. A szegedi önkormányzat a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is több a várost és a programokat bemutató kiadványt jelentett meg. A csongrádi megyeszékhely látnivalóiról tizenkét nyelven összesen 28 ezer példányban készült tájékoztató kiadvány. A Tisza-parti városba ellátogatók a szálláshelyekről, szabadidős, sport és kulturális intézményekről háromnyelvű információs füzetből tájékozódhatnak, s a kétszáz legfontosabb rendezvényről is készült önálló füzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.