Új játszóteret hozott a kisteleki gyerekeknek a Mikulás

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megvalósítást 3,4 millió forinttal a megye támogatta

no images were found

Új játszóteret hozott a Mikulás a kisteleki gyerekeknek. Az európai uniós normáknak, szabályoknak is megfelelő, legnagyobbrészt fajátékok az óvoda épülete mellett kaptak helyet. A gyerekek az új játszóhelyet a mai megyei Mikulás-ünnepség után vehették hivatalosan birtokba – tudósít a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

A trambulin tetszett a legjobban a kicsiknek; ez egyébként az egyetlen szabadtéren is használható ilyen játék Csongrád megyében – mondta el a helyszínen Sándor Attila, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke. Ő adta át hivatalosan az új játszóteret. Arról is beszélt, hogy a Csongrád Megyei Önkormányzat 2008-ban és 2009-ben, a Településfejlesztési Alap keretében 83 millió forintot fordított régi játszóterek felújítására és újak építésére. Összesen 38 nyertes pályázatból Csongrád megye 32 településén valósult meg ilyen fejlesztés.

Kistelek mellett épült, vagy megújult játszótér a többi között Újszentivánon, Szegváron, Algyőn, Mórahalmon, Tiszaszigeten, Maloslelén, Mindszenten, Bakson, Csanádpalotán, Csengelén és Szentesen. 2008-ban először 20, majd a második körben 45, míg 2009-ben 18 millió forintra pályázhattak a települések.

Az új játszótérnek, rajta a fajátékokkal, csúszdával és a trambulinnal nagy sikere volt. Összesen 3,4 millió forintot nyert a megvalósítására Kistelek Város Önkormányzata. A játszóhelyet a Mikulás-futam keretében adták át a gyerekeknek. A Csongrád megyei Mikulás-ünnepségen több mint 500 kisgyermeket leptek meg a Szegedi Nemzeti Színház színművészei a sportcsarnokban. Ez volt az utolsó, egyben a legnagyobb gyereksereget megmozgató ilyen megyei rendezvény – olvasható a közleményben.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Európai kuriózum: együttműködés a hármashatár-térségben

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: Újbudán folytathatja sikersorozatát a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek