Sport

Téli focikupa szegedi és környékbeli csapatoknak

Téli focikupa szegedi és környékbeli csapatoknak

2009. december 2., szerda
Téli focikupa szegedi és környékbeli csapatoknak
Bár honi labdarúgásunkban beköszöntött a téli szünet, az élet azért most sem áll meg, a bőrgolyó továbbra is pattog – teremben vagy éppen műfüvön. A Rendőr TE, illetve a SZVSE kezdeményezésére, a SZEGEDma.hu támogatásával olyan tornákra kerül sor, melyek egyik fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a szegedi, illetve Szeged környéki klubokat, csapatokat.

Felhívás

Az érdeklődő szegedi, illetve környékbeli klubok, akik bármilyen korosztályban be szeretnének kapcsolódni a téli kupa sorozatába, vagy akár vállalnák egy-egy torna lebonyolítását is, jelentkezhetnek a SZEGEDma.hu szerkesztőségében a 30/571-9793-as telefonszámon vagy Sahin-Tóth Dezsőnél a 30/985-2586-os számon.
Ez év őszén a Rendőr Testedző Egylet Szegeden és térségében olyan kezdeményezést hívott életre az utánpótlás-labdarúgás területén, mely több fontos célt is szolgál. A gyermekek, fiatalok versenyeztetése mellett az egyesületek, edzők, szülői csoportok közelebb kerülését is szolgáló találkozók szervezését tűzték ki célul, melyek játéklehetőséget biztosítanak a futball iránt érdeklődő gyermekek szélesebb rétegének. Az eredményorientáltság helyett a játék örömére, a csapatok, az edzők közelebb kerülésére, kapcsolattartására koncentrálnak. Abból a szempontból is fontosnak tartják a környék csapatainak együttműködését, hogy minél kevesebb utazással és költséggel kapjanak meccsterhelést a téli időszakban is a focisták. A mérkőzéseken megszerzett tapasztalatokon, játékszituációkon, ingereken keresztül pedig folyamatosan fejlődhetnek az ifjú tehetségek. A sorozatot a SZEGEDma.hu is felkarolta, a történésekről időről időre beszámolunk majd. A legaktívabb együtteseket pedig minden korosztályban jutalmazzuk. A múlt héten szombat délelőtt a Rendőr TE tornatermében az 1999-ben, 2001-ben és 2002-ben születettek mérkőztek egymással. Az 1999-es korosztálynál az Interligában is szereplő Tisza Volán SC volt a „vendég”. A 2001-eseknél a Makó, az Algyő és a Rendőr TE szerepelt. A délutáni, 2002-es meccseket pedig a KÉSZ Labdarúgó Akadémia, a Tisza Volán SC és a Rendőr TE csapatai játszották. A kicsiknek az élmény fokozása érdekében a szervezők kivételesen biztosítottak érmeket is. „Eddigi tapasztalatunk szerint az edzők, szülők szívesen fogadták a kezdeményezést. A szakmai vezetők között kialakuló kapcsolat a jövőre tekintve biztatást mutat. Amennyiben céljainkat sikerül megvalósítani, és a továbbiakban a sportág, az utánpótlás érdekeit előtérbe helyező akciónk 'megfertőzi' az általunk fogadott csapatokat, aminek révén a térségünkben működő utánpótláskorú labdarúgócsapatok és az edzők közelebb kerülnek egymáshoz, a mai viszonyok között elégedettek lehetünk” – összegezte a tapasztalatokat Hajzer Béla, a Rendőr TE korosztályos edzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.