Bulvár

Szeretet cipősdobozokat gyűjt a Dóm Téri Advent

Szeretet cipősdobozokat gyűjt a Dóm Téri Advent

2009. december 11., péntek
Szeretet cipősdobozokat gyűjt a Dóm Téri Advent

A Dóm Téri Advent először kapcsolódott be a Baptista Szeretetszolgálat „Tízezer gyermek karácsonya” elnevezésű, határokon átnyúló mozgalmába. December 18-ig, minden nap 16 és 19 óra között várja a kirakodóvásárban felállított gyűjtőhely a rászoruló gyermekeknek szánt, cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

A szegedi helyszín szervezője, az Ördögszekér a korábbi években sikerrel gyűjtött könyveket a székelyudvarhelyi könyvtárnak és játékokat a szegedi gyermekklinikának, s most reméli, az idén sokan csatlakoznak a dobozba zárt szeretet akcióhoz is. „Ahogy közeledik az ünnep, egyre többen hozzák az ajándékokat, most kezdik igazán felfedezni a lehetőséget a szegediek”– összegzi tapasztalatait

Mocselini Rudolf

főszervező. A mozgalom egy igaz és nemes ügyet szolgál, már öt esztendeje Magyarországon. Olyan gyerekeknek varázsolja örömtelivé karácsony ünnepét, akik más módon nem élhetnék át, milyen érzés ajándékot kapni. A jótékonysági kezdeményezés az együttérzés szimbóluma, és szerte a világon összefogásra biztat minden embert. Évekkel ezelőtt

Hillary

és

Bill Clinton

futárral küldött csomagot a felhívásra. Aki szeretne önzetlenül jót tenni, csupán egy cipős dobozt kell bevonnia színes papírral külön alul és felül, megtölteni játékokkal, iskolai eszközökkel, higiéniai felszerelésekkel, édességgel vagy személyes meglepetéssel, jókívánsággal, azután becsomagolnia és jelezni a doboz tetején, milyen nemű és korú gyermeknek szánja azt. Romlandó, folyékony, törékeny tárgyat tilos adományozni. Idén először a szervezők azt kérik, használt holmikat ne csomagoljon senki. A doboz mérete nem számít, csupán az, hogy jó szívvel, és csak olyasmit adjunk, aminek mi is örülnénk gyerekként. Tapasztaljuk meg, milyen óriási ereje van ismeretlenül szeretetet küldeni másoknak! Dobozoljunk a Dóm Téri Adventen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.