Sóska és sültkrumpli a Rendezvényházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az újszegedi Rendezvényházban Sóska, sültkrumpli címmel színpadi játékot láthatunk a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek előadásában. A Nagyszínházban Orfeusz az alvilágban, és két előadással is várja a bábszínház gyermekeket. A Vántus István Kortárszenei Napok programjában két hangverseny is lesz, könyvbemutatót tartanak a SZAB Székházban, a Dóm Téri Advent csütörtökön is jó vásárt és jó zenét kínál, négy rendezvényre várja a közönséget a Közéleti Kávéház, a TIK-ben is mozgalmas nap lesz, és ismét Szegeden tart előadást Popper Péter. Új filmeket vetítenek a mozik, és néhány buli is akad csütörtök este.

Színház és bábszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban szerdán 19 órakor Orfeusz az alvilágban – operett színészekre (bérletszünet).

A Kövér Béla Bábszínházban csütörtök délelőtt 10 órakor Rest mese (Szundi bérlet), délután 14.30-kor Csipkerózsika (Nagy akarok lenni bérlet).

Sóska és sültkrumpli a Rendezvényházban

Az újszegedi Rendezvényházban Sóska, sültkrumpli címmel színpadi játékot láthatunk csütörtökön 18 órakor a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek előadásában. Egy komédia, ami a fociról szól, ami könnyű, szórakoztató, de gondolkodásra késztet. Egy dráma, ami emberi tulajdonságokat, viszonyokat boncolgat, görbe tükröt tart elénk! A belépés díjtalan.

Vántus István Kortárszenei Napok

A Király-König Péter Zeneiskolában (Tábor u. 3.) csütörtökön 16 órakor „Törpék és óriások” – hangverseny fiatalokkal fiataloknak.

Az SZTE ZMK Fricsay-teremben csütörtökön 19.30-kor a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenye: Vántus, Madarász, Sugár , Hollós-művek. Közreműködik: Gyöngyössy Zoltán (fuvola), Kerek Ferenc (zongora), vezényel: Gyüdi Sándor.

Könyvbemutató

A SZAB Székházban (Somogyi u. 7.) a 110. előadóteremben a SZAB Tudósklub Egyesület, a Dugonics Társaság, és a SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék szervezésében csütörtökön 16 órakor bemutatják Kálmány Lajos: Magyar hitvilág (Szeged- Pécska, 2009) című könyvét. A kötetet bemutatja: Péter László és Nagy István, a kötet szerkesztői, valamint Barna Gábor néprajzkutató.

Dóm Téri Advent

Csütörtökön a Dóm téren 10-19 óráig kézműves vásár. 16 órakor Advent a Szeret mentén – dalok Moldvából (Krisztin Róbert – koboz, Kiss-Iván Ágnes – ének, Jávorszky Zoltán – furulya). 19 órakor SHit Gyülekezete – bemutatkozik Szeged régóta készülő, az undergroundra alulról csapást mérni szándékozó meglepetés-zenekara. Ismert zenészek meglepő felállásban: Pap Ádám (gitár), Chadaide Zoltán (sax), Gyenes Gábor (gitár), Resch Béla (nagybőgő), Tajti Péter (dob).

Közéleti Kávéház

Az Átrium Üzletházban (Kárász u.) csütörtökön 17 órakor Legyen vendégem egy kávéra! – avagy 20 művésztelep vezetésének élményei – fotókiállítás. Vendég: Nagy Károly. Riporter: Czenéné Vass Mária.

A Független Városi SzövetségMagyar Egyesület székházában (Fő fasor 9.) csütörtökön 17 órakor a Közéleti Kávéház keretén belül a Nemzeti Klub“Újszögedi esték” programsorozat előadása: A keleti tradíció bölcsessége – a beavatás. Előadók: Hegedűs Csaba Attila, Hegedűsné Zentai Zsuzsanna, spirituális tanítók.

A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor Az évszázadokig jól működő Magyarok szövetségének megújítása – beszélgetés a közösségépítésről. Házigazda: Bene Gábor.

A MTESZ Székházban (Kígyó u. 6.) csütörtökön 19.30-kor Várkonyi Tibi zenész, előadóművész előadói estje – zenés beszélgetés. Beszélgetőtárs: V. Fekete Sándor, a Délmagyarország szerkesztője.

A TIK programjai

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.) csütörtökön 9-15 óráig Rektori Workshop: Nemzetköziesedés a felsőoktatásban. 18 órától Hallgatói Díjkiosztó Ünnepség. Az ünnepséget megnyitja, és a díjakat átadja: Badó Attila, az SZTE hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettese. Az ünnepségen sor kerül a Szent-Györgyi Albert ösztöndíjak, a Sófi Ösztöndíj különdíjai, és az Egyetem Tehetséggondozó, Sport és Doktorandusz ösztöndíjak átadására. Az esten közreműködik a Szegedi Egyetemi Énekkar és az Universitas Szimfonikus Zenekar.

Ugyanitt csütörtökön és pénteken 9-21 óráig VI. Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Bővebb információ a  http://www.inf.u-szeged.hu/mszny2009 oldalon.

Popper Péter előadása

A B-612 Kulturális Műhelyben (Bécsi krt. 7.) csütörtökön 19 órakor Popper Péter: Levelek, ágak, gyökerek... című előadását hallhatják.

A Nemzetiségek Háza programjai

A Nemzetiségek Házában csütörtökön 16.30-kor Az újkori Görögország történeteBalogh Ádám előadása. 18 órakor Gasztronómiai bemutató.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

16 órakor: Juhász Gyula Filmklub.

18 órakor: Eltitkolt évek – magyar film, rendező: Takács Mária. A vetítés után beszélgetés a film rendezőjével és egy szereplőjével. A beszélgetés moderátorai Lujzi Vasvári, az SZTE Angol-Amerikai Intézetének Fulbright professzora, és Barát Erzsébet az Intézet TNT (Társadalmi Nemek Kutatócsoport) vezetője.

21 órakor: Két szerető – feliratos amerikai film, rendező: James Gray.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alvin és a mókusok– színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték. Rendező: Tim Hill.

16 és 18 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

20 órakor: Julie&Julia – Két nő, egy recept – színes, feliratos amerikai vígjáték, rendező: Nora Ephron.

Balázs Béla terem:

15 órakor: Friss levegő filmklub – Perlasca Egy igaz ember története – színes, magyarul beszélő olasz-magyar-svéd történelmi film, rendezte Alberto Negrin.

18.15-kor: Pippa Lee négy élete – színes, feliratos amerikai dráma. Rendező: Rebecca Miller.

20.30-kor: Tiszta Napfény – színes, feliratos amerikai komédia, rendező: Christine Jeffs.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Max Manus – színes, feliratos norvég-dán-német életrajzi film, rendező: Joachim Ronning, Espen Sandberg.

18.30-kor: Amikor 13 újhold van egy évben – színes, feliratos német film, rendező: Rainer Werner Fassbinder.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 19 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor Juhász Miklóst váró MK-JUGYU-s Buli Red Bull – Made in Garage: Odett és a Go Girlz, UNIQUE koncert. Vodka-Red Bull akció! Házigazda: Molnárbé. TÁK tagságival és MK-soknak ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor ETSZK-s buli Patkós doktorral – Hubertus Party hostessekkel és ajándékokkal.

A Jugyu Klubban csütörtökön 18 órakor Titkárságvezető Szakest. Vodka-narancs akció!

Az Icon Café & Lounge-ban csütörtökön este Latin est.

A Jazz Kocsmában csütörtökön este The Pastorz.

A Garaboncziás Borozóban csütörtökön este 20 órakor MagyaRock.

Előző sztori

Aradi ereklyék: Damjanich pisztolya Szegeden + HANG

Következő sztori

MTV: Kikapcsolják a vidéket!