Nógrádi Zoltán kiáll a regionális stúdiókért

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Néhány hónapig – az új kormány megalakulásáig – kell kitartaniuk az MTV regionális stúdióinak – jelentette ki Nógrádi Zoltán Szegeden, a megyeházán tartott sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő önkormányzati összefogást kezdeményezett az ügyben, Mórahalom önkormányzata nevében 500 ezer forintot ajánlott fel a stúdiók megmentéséért, és erre buzdította a térség többi politikusát is.

A regionális stúdiók leépítése Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő szerint amellett, hogy kicsinyes lépés, olyan meglévő struktúrát bont le a válságra való hivatkozással, melyet valószínűleg nem lehet később visszaalakítani. Nógrádi szegedi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az új kormánynak ezzel a kérdéssel mindenképpen foglalkoznia kell, addig kell „kihúzniuk” a vidéki stúdióknak. „Mindazok a politikusok, akik pártállástól függetlenül kiálltak már eddig is a televízió mellett, tegyenek konkrét lépéseket” – hangsúlyozta. Azt javasolta, hogy a települések lélekszámarányosan anyagilag is járuljanak hozzá a stúdiók megmaradásához. „Elképzelhetetlennek tartom, hogy ha a helyi szereplők anyagilag melléállnak az ügynek, akkor azt mondaná a televízió országos vezetése, hogy nem veszi figyelembe ezt a körülményt” – hangsúlyozta. Mórahalom önkormányzata nevében 500 ezer forintot ajánlott fel erre a célra Nógrádi Zoltán. A honatya emlékeztetett, hogy az összefogás már a szentesi légimentőbázis létrehozásánál sikerre vezetett.
Az elfogadott 2010-es költségvetéssel kapcsolatban is kritikákat fogalmazott meg a fideszes képviselő: „Szerkezetében is teljes egészében elhibázott az elfogadott költségvetés. Egyrészt a számadatai nem biztosak, a kiadásai nagymértékben alul-, míg bevételei nagymértékben felültervezettek” – hivatkozott Nógrádi közgazdászok véleményére.
A politikus szerint ez a költségvetés semmilyen módon nem teszi lehetővé, hogy ez a gazdaság magára tudjon találni, hogy munkahelyek teremtődjenek, a kis- és középvállalkozások gyarapodni tudjanak. A legszomorúbbnak azt tartja, hogy a szürke- és a feketegazdaság kifehéredését sem segíti elő a büdzsé. „A költségvetés ezen megszorító intézkedések kapcsán csökkenő bevételekkel kell hogy számoljon a kormány. Például társasági adóbevételből a tervezetthez képest közel 100 milliárddal kevesebb fog befolyni. El fogják kerülni az emberek az adófizetést, mert nincs miből fizetni” – hangsúlyozta Nógrádi Zoltán.

no images were found

Összesen kilenc módosító indítványt nyújtott be a jövő évi büdzséhez a fideszes képviselő, melyeket egytől egyig leszavazott a szocialista-liberális többség. Mint hangsúlyozta, a Homokhátság és Szeged fejlődésének érdekében olyan javaslatokat tett le képviselőtársai elé, melyeket uniós forrásokból lehetett volna finanszírozni, vagyis nem igényeltek volna költségvetési többletforrást.
Nem kapott támogatást például a szegedi harmadik híd ügye és az ásotthalmi határátkelő kiépítése sem. Nem történt előrelépés a Holt-Tisza rehabilitációjával, valamint a Homokhátság vízpótlásával kapcsolatban sem. Kiemelte továbbá azt is, hogy a tanyagondnoki rendszer sem kapott többletnormatívákat, és habár Gyurcsány Ferenc ígéretet tett arra, hogy nem lesznek zsáktelepülések, a Homokhátságon összekötő utak építésére sem jut jövőre egyetlen állami forint sem.

Előző sztori

Fidesz: hol vannak a Mars teres dokumentumok?

Következő sztori

Tüntetés a Jobbikkal a “Lófaráért” – FOTÓK