Bulvár

Lopni próbáltak két hipermarketből

Lopni próbáltak két hipermarketből

2009. december 18., péntek
Lopni próbáltak két hipermarketből

Az egyik szegedi hipermarketben tegnap azért kértek rendőri segítséget, mert tetten értek három személyt, akik egy Play Stationt akartak ellopni - tudatta közleményében Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy 21 és egy 16 éves fiatalember, illetve az utóbbi édesanyja elhatározta, hogy a család legkisebb tagját egy Play Stationnel lepik meg karácsonykor. Amikor a boltban meglátták az árát, rájöttek, hogy nincs ennyi pénzük, ezért nem tudják megvenni. Ekkor a 21 éves fiatalembernek "mentő" ötlete támadt, elküldte a 16 éves társát egy csavarhúzóért, majd azzal kifeszítette a játékot a biztonsági széfből. Végül mindent a pulóvere alá rejtett és elindultak kifelé az üzletből. A biztonsági szolgálat munkatársai azonban feltartóztatták őket, mivel már egy jó ideje figyelték a csapatot az áruház kameráin keresztül. A Szegedi Rendőrkapitányságon végül mindhárman beismerték a bűncselekmény elkövetését, lopás miatt indult ellenük eljárás. Egy 17 éves lány egy másik hipermarket üzletéből két 210 ezer forint értékű kabáttal akart meglógni. Az eladó észlelte, hogy a lány gyorsan távozni akar, ezért utána lépett. Amikor a csipogó is megszólalt, a tolvaj futni kezdett, de az utcán elfogták és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. Az ügy érdekessége, hogy a lány filmbe illő módon akart elmenekülni, ugyanis társa az utcán várta járó motorral. Amikor azonban a férfi látta, hogy a lányt elkapják, gázt adott és elhajtott a helyszínről. A fiatalkorú elkövető ellen lopás miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.