Sport

LEN-kupa visszavágó: nagy csatára készülhet a Beton

LEN-kupa visszavágó: nagy csatára készülhet a Beton

2009. december 15., kedd
LEN-kupa visszavágó: nagy csatára készülhet a Beton

LEN-kupa visszavágóra készül a Szeged Beton vízilabdacsapata. Szerdán 18.30-tól a Ferencváros ellen kell kiharcolni a nyolc közé jutást az újszegedi sportuszodában. Az első mérkőzést a Fradi nyerte 10-9-re.

Aki teheti, jöjjön ki szerdán este fél 7-re a sportuszodába, mert biztosan színvonalas, izgalmas, küzdelmes vízilabda mérkőzést lát. Olyat, amilyenre sokáig emlékezni fog. Azért a kincstári optimizmus, mert a Szeged Beton és a Ferencváros a LEN-kupában másodszor is megmérkőzik és eldől, hogy melyik együttes jut a legjobb nyolc közé. Mindkét együttesnek jó az esélye, hogy folytassa jövőre a küzdelmeket. Az első mérkőzést a Fradi nyerte 10-9-re, az előnye tehát minimális, mondhatni ezzel nem mennek semmire. Könnyen ledolgozható a hátrány. Ha ezt így el lehetne intézni, akkor nem írtuk volna az elején, hogy izgalmas meccs lesz. A Ferencváros ugyanis akár nyerhet Szegeden is. Egyszerűen nem lehet megjósolni, mi lesz a négyszer nyolc perc végén az eredmény. Az a biztos, ha egy góllal nyer a Szeged Beton, akkor tovább játszanak a csapatok az újszegedi sportuszodában. Amikor

Molnár Tamást

, a Szeged Beton háromszoros olimpiai bajnokát megkérdeztük, hogy a balul elsült néhány bajnoki mérkőzés milyen tanulságokkal szolgált, azt mondta, „nem foglalkozom a múlttal, mert megzavar.” Csak jelzésképpen idézzük fel az előző találkozót. Végig szoros volt a meccs, az első negyed 2-2-es döntetlennel fejeződött be, a következő kettőt a Fradi nyerte eggyel és ez döntött. A befejező játékrészben ugyan a Szeged volt a jobb, de a 4-3-as negyed-győzelem kevés volt a végső örömhöz. Talán teljesebb lett volna a boldogsága

Somogyi Balázsnak

is, aki azon a meccsen ötöt vágott a Fradinak. A nyáron Szegedről a Ferencvárosba igazolt

Weszelovszky László

viszont joggal volt elégedett, hiszen nyert csapata és szintén figyelemre méltó négy gólt lőtt a szegedi kapuba. Pontosan a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet Molnár Tamás is, amikor azt mondta, saját játékukat kell játszani, azzal kell foglalkozni. „Elsősorban hátul kell betartani azt, amit gyakoroltunk, elöl mindig megvannak az adódó lehetőségek. A hiba nélküli védekezéssel célba érhetünk. Arra kell készülni, hogy bármi lehet a mérkőzésen, vezethet a Fradi, lehet hosszabbítás. Nem kell attól félni, hogy ugyanabba a hibába esünk, mint az előző meccseken. Nem tartom olyan erős csapatnak az ellenfelet, hogy bűvös ellenszer kelljen a legyőzésükhöz” – nyilatkozta az olimpiai bajnok.

Kásás Zoltán

, a Szeged Beton vezetőedzője azt szeretné, ha játékosai mindvégig figyelnének és koncentrálnának. A legutóbbi Pécs elleni mérkőzésen hat akciógólt kapott együttese, amit soknak tart. Nem az ellenfél játszott briliánsan támadásokban, hanem a Beton védekezett figyelmetlenül. „Az Eger elleni idegenbeli rangadót emelném ki, a negyedik negyedig tényleg jól ment. Majd olyan gólokat kaptunk, amiket egy mozdulattal el lehet kerülni. Kérdeztem is a fiúktól, arra hogyan tartsak edzést, hogy ugorj balra hetven centit és ne csak jobbra nézz. Állandóan elmondom, figyelni kell!” A Szeged Beton együttesében az elmúlt hetekben sok volt a beteg, de a héten már a teljes keret együtt gyakorolhatott, mindenki felgyógyult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.