LEN-kupa visszavágó: nagy csatára készülhet a Beton

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

LEN-kupa visszavágóra készül a Szeged Beton vízilabdacsapata. Szerdán 18.30-tól a Ferencváros ellen kell kiharcolni a nyolc közé jutást az újszegedi sportuszodában. Az első mérkőzést a Fradi nyerte 10-9-re.

Aki teheti, jöjjön ki szerdán este fél 7-re a sportuszodába, mert biztosan színvonalas, izgalmas, küzdelmes vízilabda mérkőzést lát. Olyat, amilyenre sokáig emlékezni fog. Azért a kincstári optimizmus, mert a Szeged Beton és a Ferencváros a LEN-kupában másodszor is megmérkőzik és eldől, hogy melyik együttes jut a legjobb nyolc közé. Mindkét együttesnek jó az esélye, hogy folytassa jövőre a küzdelmeket. Az első mérkőzést a Fradi nyerte 10-9-re, az előnye tehát minimális, mondhatni ezzel nem mennek semmire. Könnyen ledolgozható a hátrány. Ha ezt így el lehetne intézni, akkor nem írtuk volna az elején, hogy izgalmas meccs lesz. A Ferencváros ugyanis akár nyerhet Szegeden is. Egyszerűen nem lehet megjósolni, mi lesz a négyszer nyolc perc végén az eredmény. Az a biztos, ha egy góllal nyer a Szeged Beton, akkor tovább játszanak a csapatok az újszegedi sportuszodában.
Amikor Molnár Tamást, a Szeged Beton háromszoros olimpiai bajnokát megkérdeztük, hogy a balul elsült néhány bajnoki mérkőzés milyen tanulságokkal szolgált, azt mondta, „nem foglalkozom a múlttal, mert megzavar.”

Csak jelzésképpen idézzük fel az előző találkozót. Végig szoros volt a meccs, az első negyed 2-2-es döntetlennel fejeződött be, a következő kettőt a Fradi nyerte eggyel és ez döntött. A befejező játékrészben ugyan a Szeged volt a jobb, de a 4-3-as negyed-győzelem kevés volt a végső örömhöz. Talán teljesebb lett volna a boldogsága Somogyi Balázsnak is, aki azon a meccsen ötöt vágott a Fradinak. A nyáron Szegedről a Ferencvárosba igazolt Weszelovszky László viszont joggal volt elégedett, hiszen nyert csapata és szintén figyelemre méltó négy gólt lőtt a szegedi kapuba. Pontosan a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet Molnár Tamás is, amikor azt mondta, saját játékukat kell játszani, azzal kell foglalkozni.
„Elsősorban hátul kell betartani azt, amit gyakoroltunk, elöl mindig megvannak az adódó lehetőségek. A hiba nélküli védekezéssel célba érhetünk. Arra kell készülni, hogy bármi lehet a mérkőzésen, vezethet a Fradi, lehet hosszabbítás. Nem kell attól félni, hogy ugyanabba a hibába esünk, mint az előző meccseken. Nem tartom olyan erős csapatnak az ellenfelet, hogy bűvös ellenszer kelljen a legyőzésükhöz” – nyilatkozta az olimpiai bajnok.
Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője azt szeretné, ha játékosai mindvégig figyelnének és koncentrálnának. A legutóbbi Pécs elleni mérkőzésen hat akciógólt kapott együttese, amit soknak tart. Nem az ellenfél játszott briliánsan támadásokban, hanem a Beton védekezett figyelmetlenül.
„Az Eger elleni idegenbeli rangadót emelném ki, a negyedik negyedig tényleg jól ment. Majd olyan gólokat kaptunk, amiket egy mozdulattal el lehet kerülni. Kérdeztem is a fiúktól, arra hogyan tartsak edzést, hogy ugorj balra hetven centit és ne csak jobbra nézz. Állandóan elmondom, figyelni kell!”
A Szeged Beton együttesében az elmúlt hetekben sok volt a beteg, de a héten már a teljes keret együtt gyakorolhatott, mindenki felgyógyult.

Előző sztori

Lajtos Szandra ismét utazhat az olimpiára

Következő sztori

Családbarát résszel bővül a mórahalmi fürdő + PANORÁMA + HANG