Közélet

KSH: tovább fogy a magyar

KSH: tovább fogy a magyar

2009. december 18., péntek
KSH: tovább fogy a magyar

Az előzetes adatok szerint 2009 első tíz hónapjában 2,1 %-kal kevesebb gyermek született hazánkban, mint egy évvel korábban – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb tájékoztatójában. A természetes fogyás 1502-vel több, mint egy évvel korábban. „A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 10 millió 19 ezer fő volt” – olvasható a jelentésben.

A halálozások száma az esztendő első tíz hónapjában 243 fővel volt kevesebb, mit az előző év azonos időszakában. A születésszám csökkenése azonban nagyobb mértékű volt, mint a halálozásoké, a természetes fogyás 2008-hoz viszonyítva magasabb, 26.183 fő volt. „A házasságkötések száma az év első felében a 2008. évihez hasonló alacsony szinten stagnált, az elmúlt négy hónapban viszont jelentősen visszaesett az egy évvel korábbihoz képest, 8 százalékkal.” A nemzetközi vándorlás figyelembe vételével hazánk lakossága mintegy 12 000 fővel csökkent.

További részleteket ITT

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.