Sport

Kosárlabda: Szabó Péter egyedül verte a Szedeákot

Kosárlabda: Szabó Péter egyedül verte a Szedeákot

2009. december 19., szombat
Kosárlabda: Szabó Péter egyedül verte a Szedeákot

A 2009-es esztendőben utolsó tétmérkőzését játszotta a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. Sajnos keretbe foglalta az őszt a csapat, hiszen az első fordulóban Kecskeméten elszenvedett vereséget követően másodszor maradtak alul Bonifert Domonkos tanítványai: a Szolnoki Főiskola a 44 pontig jutó Szabó Péter vezérletével fektette két vállra fiainkat. Az éllovas szolnoki vendégjátékát élőben követhették portálunkon.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 11. fordulójában:

Szolnoki Főiskola Olaj KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 94-90 (17-26, 23-27, 29-16, 25-21).

Szeged: Vida 17/3, Molnár 7/6, Nyilas 16/3, Kovács D. 11, Gémes 24/6. Csere: Mészáros 7, Simándi 8/6, Szabad. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. A Szolnok legjobb dobója: Szabó P. 44/12. Bonifert Domonkos:

„Teljesen megérdemelt a Szolnok győzelme, a hozzáállásunkkal sajnos komoly gondok mutatkoztak. A szezon végére fejben leeresztettek a kulcsembereink, a meccs után el is mondtam az öltözőben: mindenkinek magába kell szállnia, hiszen ez a teljesítmény semmire sem lesz elég. Túl sokat foglalkoztunk a külsőségünkkel, nagyobb önkritikával kellene játszani. A védekezésünk csapnivalóan működött, amit jelez, hogy az ellenfél legjobbja 44 pontig juthatott. Úgy gondolom, azzal együtt, hogy hosszú még a szezon, s bőven születhetnek váratlan eredmények, ez a zakó kijózanítólag hathat a srácokra: nagyot tévedtek, akik azt hitték, hogy a bab is hús. Ezen az estén nem azt a kosárlabdát mutattuk, amit az edzéseken gyakorlunk, csapatként mondtunk csődöt. Ennyi egyénieskedést nem engedhetünk meg magunknak. Előretekintünk, egy kis szusszanást követően kettőzött erővel dolgozunk tovább!”

További eredmény a 11. fordulóból:

Nagykállói KE - Újbuda TC 96-84

Élő közvetítésünket itt olvashatja el újra:

IV. negyed: 25-21

Öldöklő küzdelem dúl a pályán a záró felvonásban, minden dobóhelyzetért hatalmas a harc. A 3. percben 73-73 az állás. A két fél továbbra sem tud elszakadni egymástól, a 7. perc elején 79-79-et mutat az eredményjelző. Drámaian izgalmas végjátékra van kilátás. Kis lépések előre mindkét részről, 8. perc eleje: 83-83. Másfél perccel a vége előtt 88-85-re vezet a Szeged, ha jobban büntetőznénk, még nagyobb lehetne az előny. Így azonban sajnos a Szolnok kihasználta az adódó lehetőséget, s mivel egy duplát követően Szabó Péter egy hármast vágott be, 90-88-ra már a hazaiak vezetnek. 23 másodperc a végéig. A végjáték sajnos rosszul sikerült, így némi meglepetésre 94-90-re győzött a Szolnoki Főiskola.

III. negyed: 29-16

A harmadik negyed 6-0-s szolnoki rohanással kezdődött, ezt követően találtunk be először. A 3. percben újra tíz pont az előny, 56-46-ra vezet a Szeged, mikor Gémes két büntetőből egyet gólra vált. Szabó Péterrel azonban továbbra sem tud mit kezdeni a szegedi védelem, így Bonifert Domonkosnak a 6. percben már 62-60-nál kell időt kérnie, ismét itt a nyakunkon a Szolnok... Ezúttal kevésbé bizonyult hasznosnak az egyperces szónoklat, mint egy negyeddel korábban, hiszen a hazaiak lendületben maradtak, s a vezetést is átvették (65-64). Vida ellen ráadásul befújták a negyedik személyi hibát is. Az utolsó játékrész 69-69-nél kezdődhet, Szabó Péter 31(!) pontnál tart, bárki próbálkozik meg az őrzésével, egyelőre túljár az eszén a hazaiak ásza.

II. negyed: 23-27

Míg az első felvonásban okosan, dobóhelyzetig játszotta ki támadásait a Szedeák, s a kísérletek jó százalékban hullottak a gyűrűbe, addig a második negyedben a személyi hibák miatt felforgatott ötös egyre többet hibázik. A 14. percre 31-30-ra zárkózott föl a házigazda, Bonifert mester azonnal időt is kért, hiszen sürgősen rendet kell rakni a fejekben. Használtak is a kemény szavak, hiszen a Nyilas helyett visszaállt Vida vezérletével alig két perc alatt tizenegy pontot rámolt be a Szeged, miközben egyet sem kapott. Gémes négy pontot szorgoskodott össze ebben a periódusban, Simándi pedig egy triplával keserítette el a szolnoki szurkolókat. Vida Mátét nem tudják tartani a hazaiak, a fiatal irányító nagyszerűen szab fazont a vendégek támadásainak. Rossz hír viszont, hogy a játékvezetők ellen is befújták a harmadik faultot, mint mondjunk, erősen véleményes volt. Szépen összeállt viszont a védekezésünk, az utóbbi percekben nem nagyon jutnak tiszta dobóhelyzetbe a szolnokiak. Kevesebb mint három perccel a nagyszünet előtt 15 pont a Szedeák előnye, 48-33 ide abban a pillanatban, mikor Vida büntetője után hull a labda a gyűrűbe. A nagyszünetig is sikerült megőrizni a megnyugtató előnyt, hiszen pár a végén a hazaiak is betaláltak kintről, 53-40-re Vidáék vezetnek. Néhány érdekesség az első félidőről. A Szedeák remek csapatjátékát bizonyítja, hogy 16 asszisztot és 20 mezőnykosarat jegyezhettünk föl játékosai neve mellé. A lepattanók terén is 16-10-re vezetnek a szegediek, Gémes már nyolcszor tépte le sikeresen a labdát. Pontszerzőink: Vida 12/3, Kovács D. 10, Gémes 9/3, Simándi 8/6, Nyilas 7/3, Molnár 4/3, Mészáros 3. A hazaiak legjobbja egyértelműen a 14 pontos Szabó Péter, őt nehezen tudtuk tartani. Továbbra is a faultok jelentik az elsődleges problémát: Vidának és Kovácsnak kell leginkább vigyáznia, hiszen ők három-három szabálytalansággal állnak...

I. negyed: 17-26

Vida, Molnár, Nyilas, Kovács, Gémes

összeállításban kezdte a találkozót a Szeged, s nem is rosszul, hiszen a nyáron épp Szolnokról igazolt Kovács Dávid két és Gémes egy duplájával a 3. perc elején 6-2-re lépett meg. A következő percekben is kulturáltan, nagyszerűen kosárlabdázott a látogató, nyoma sem volt a múlt heti ötlettelenségnek. Vida, Gémes és Nyilas is betalált kintről, így a 8. percben 23-11-es Szedeák-vezetést mutat az eredményjelző. A negyed végén néhány hibát elkövettek Vidáék, ennek köszönhetően közelebb zárkózott a Szolnok. Sajnos faultproblémákkal kell szembenéznie a listavezetőnek, hiszen Kovács D. ellen már háromszor, Vida és Molnár M. ellen kétszer ítéltek a síposok. Cserélt is

Bonifert Domonkos

:

Mészáros, Simándi

és

Szabad

lépett pályára. Az első tíz percben a hazaiaknál Kenyeres 7, Szabó P. 6 pontig jutott, a Szegedben Kovács Dávid 8, Gémes 7, Nyilas 5, Mészáros és Vida 3-3 pontot termelt. A nyitány jól sikerült, hiszen U20-as együttesünk 101-66-ra győzött a tiszai rangadón. A felnőttek csatája 18 órakor kezdődik az NB I/B Keleti csoportban. Van miért visszavágni, hiszen pár hete épp a Szolnok verte ki a Szegedet a Hepp-kupából, igaz, akkor a mieinknél jobbára a juniorok szerepeltek. Most csak a műtött

Rezák Tamás

és a vállsérülésből lábadozó

Varga Milán

hiányzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.