Kalmár: garanciát kaptam, hogy továbbra is politizálhatok

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Megnevezte hétfőn a Fidesz országos választmányi ülésén a 2010-es választásokon induló 176 egyéni képviselőjelöltet. Meglepetés, hogy Botka László ellenfeleként Szeged 3-as választókerületében nem az ajánlást kapott két jelölt, Kalmár Ferenc vagy B. Nagy László indul, hanem az egykori kenuvilágbajnok, Bohács Zsolt. Hétfőn Kerényi Jánost, regionális pártigazgatót kérdeztük a döntések hátteréről, most az egyik „mellőzött” politikusnak, Kalmár Ferencnek tettünk fel néhány kérdést.

– Hogyan támogatják az országos választásokon az ön választókerületében induló új jelöltet?

– Mindenben, a teljes csapattal segítjük Bohács Zsoltot, azon leszünk, hogy sikerre vigyük az ügyet, és együtt verjük meg Botka Lászlót.

– Mi lesz önnel?

– Garanciákat kaptam arra nézve, hogy meg lesz a helyem a magyar politikában a jövőben is. Részletekről nem szeretnék addig nyilatkozni, amíg nem konzultálunk mélyebben az illetékesekkel.

– Szeged milyen esélyei vannak a jobboldalnak?

– A szegedi jobboldal esélyei jók, csak ki kell aknázni a lehetőségeket. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy politikai változás részesei lehessünk.

– Orbán Viktor azt mondta, hogy csak a Fidesz és a KDNP akarja a változást. Az MSZP nem akarja?

– Az ország olyan mélyponton van, hogy komoly reformok és változtatások nélkül nem lehet ebből kilábalni. Ha megnézzük a szocialisták képviselőit, láthatjuk, hogy olyan embereket jelöltek, akik eddig is kormányzati pozícióban voltak, akik az elmúlt nyolc év alatt eredménytelenül, felelőtlenül vezették az országot. És aki nyolc évig eredménytelen volt, az most hirtelen megtáltosodik? Ezt nehezen tudom elképzelni.

– Szegeden merre vezet a változás útja, mi az, amire Botka nem volt képes?

– A helyi gazdaságot kell megerősíteni, ez lenne a prioritás, olyan munkahelyek teremtése, amely nem a költségvetésből, az adóforintokból akar létrehozni állásokat. Kellenek olyan magánbefektetések, amelyek a piacról tartják el alkalmazottaikat. Mert lehet bankhitelből fejleszteni, szépíteni a várost, de egyszer ezt vissza kell fizetni.

Default thumbnail
Előző sztori

Elbúcsúztatta az évet a Tisza Volán SC felnőttcsapata

Default thumbnail
Következő sztori

A Nézőpont Intézet szerint sokszínű a Fidesz-lista

Legutóbbi hasonló cikkek