Fidesz: hol vannak a Mars teres dokumentumok?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A városvezetés arrogáns, kapkodó és ideges, többek között ennek tudható be, hogy olyan hibákat és akár alkotmányjogi kérdéseket is feszegető cselekedeteket követ el, mint amilyen a Mars téri pavilonok az advent vasárnapján történt bontása – hangzott el a Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Két ellenzéki képviselő, Kohári Nándor és Oláh János a jogvitákon túl a bontás során elkövetett példátlan eljárásokra hívta fel a figyelmet. Mint elhangzott, már tíz évvel ezelőtt történt egyeztetés a Mars tér felújításával kapcsolatban, így hát bőven volt idő tisztességes módon megegyezni a kereskedőkkel. „Nagyon valószínű, hogy a 2010-re tervezett szalagátvágási dömping elmaradása miatt kapkod a város, hiszen – mint ismeretes – a legtöbb, választásokra időzített beruházás csúszik, így amit lehet, igyekeznek felgyorsítani a torony alatt, s talán ezért sem válogatnak a módszerek között” – mondta Oláh.

Ellenzéki kérdések sokasága Mars tér ügyben

„A Fidesz szegedi frakciója az általa delegált felügyelőbizottsági tagon keresztül a Mars téri piacot üzemeltető Szegedi Vásár és Piac Kft. felügyelőbizottságának rendkívüli ülését és a jogilag aggályos ügy teljes körű közgyűlési kivizsgálását kezdeményezi” – tért rá Kohári Nándor a konkrétumokra. Majd hozzátette, hogy többek között azokra a kérdéseikre is szeretnének választ kapni, hogy ki rendelte el a költöztetéseket, ki és milyen cég alkalmazottait bízta meg éjjeli munkára, honnan fizették ki őket, mennyibe került mindez (ugyanezek a kérdések merülnek fel az őrző-védő személyzettel kapcsolatban is). „Azt is szeretnénk tudni, hogy ki, miről értesítette, netán utasította a rendőrséget a Mars téren november 29-én bekövetkezett eseményekkel kapcsolatban, hiszen jómagam jelen voltam a helyszínen, és ott azt mondták az eljáró rendőrök, hogy már napokkal korábban kaptak eligazítást az ügyben. Végül arra is szeretnénk választ kapni, ki készített és terjesztett be javaslatot a közgyűlés jogi és ügyrendi bizottságának november 25-i ülésére, melynek értelmében az érintett pavilonok ingóságok lennének.”

A képviselő szeretné látni a Nagy Sándor alpolgármester hétfői sajtónyilatkozatával kapcsolatos bizonyítékokat is. Ott ugyanis elhangzott, hogy a bérleti szerződések megszűntek, később ajánlatokat tettek a kereskedők irreális árakon, és zsarolták a várost. „Megszűnt-e az összes bérleti szerződés, hány kereskedő tett konkrét árajánlatot, és milyen dokumentumokkal támasztja alá az alpolgármester a zsarolás vádját?” – intézett végül még három kérdést a képviselő Nagy Sándorhoz is.

kohari_nandor Hallgassa meg Kohári Nándor nyilatkozatát!

Előző sztori

Bontják már a „Lófarát” – FRISSÍTVE

Következő sztori

Nógrádi Zoltán kiáll a regionális stúdiókért