Közélet

Fidesz: hol vannak a Mars teres dokumentumok?

Fidesz: hol vannak a Mars teres dokumentumok?

2009. december 3., csütörtök
Fidesz: hol vannak a Mars teres dokumentumok?
A városvezetés arrogáns, kapkodó és ideges, többek között ennek tudható be, hogy olyan hibákat és akár alkotmányjogi kérdéseket is feszegető cselekedeteket követ el, mint amilyen a Mars téri pavilonok

az advent vasárnapján történt b

ontása – hangzott el a Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Két ellenzéki képviselő,

Kohári Nándor

és

Oláh János

a jogvitákon túl a bontás során elkövetett példátlan eljárásokra hívta fel a figyelmet. Mint elhangzott, már tíz évvel ezelőtt történt egyeztetés a Mars tér felújításával kapcsolatban, így hát bőven volt idő tisztességes módon megegyezni a kereskedőkkel. „Nagyon valószínű, hogy a 2010-re tervezett szalagátvágási dömping elmaradása miatt kapkod a város, hiszen – mint ismeretes – a legtöbb, választásokra időzített beruházás csúszik, így amit lehet, igyekeznek felgyorsítani a torony alatt, s talán ezért sem válogatnak a módszerek között” – mondta Oláh.

Ellenzéki kérdések sokasága Mars tér ügyben

„A Fidesz szegedi frakciója az általa delegált felügyelőbizottsági tagon keresztül a Mars téri piacot üzemeltető Szegedi Vásár és Piac Kft. felügyelőbizottságának rendkívüli ülését és a jogilag aggályos ügy teljes körű közgyűlési kivizsgálását kezdeményezi” – tért rá Kohári Nándor a konkrétumokra. Majd hozzátette, hogy többek között azokra a kérdéseikre is szeretnének választ kapni, hogy ki rendelte el a költöztetéseket, ki és milyen cég alkalmazottait bízta meg éjjeli munkára, honnan fizették ki őket, mennyibe került mindez (ugyanezek a kérdések merülnek fel az őrző-védő személyzettel kapcsolatban is). „Azt is szeretnénk tudni, hogy ki, miről értesítette, netán utasította a rendőrséget a Mars téren november 29-én bekövetkezett eseményekkel kapcsolatban, hiszen jómagam jelen voltam a helyszínen, és ott azt mondták az eljáró rendőrök, hogy már napokkal korábban kaptak eligazítást az ügyben. Végül arra is szeretnénk választ kapni, ki készített és terjesztett be javaslatot a közgyűlés jogi és ügyrendi bizottságának november 25-i ülésére, melynek értelmében az érintett pavilonok ingóságok lennének.” A képviselő szeretné látni a

Nagy Sándor

alpolgármester hétfői sajtónyilatkozatával kapcsolatos bizonyítékokat is. Ott ugyanis elhangzott, hogy a bérleti szerződések megszűntek, később ajánlatokat tettek a kereskedők irreális árakon, és zsarolták a várost. „Megszűnt-e az összes bérleti szerződés, hány kereskedő tett konkrét árajánlatot, és milyen dokumentumokkal támasztja alá az alpolgármester a zsarolás vádját?” – intézett végül még három kérdést a képviselő Nagy Sándorhoz is.

kohari_nandor

Hallgassa meg Kohári Nándor nyilatkozatát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.