Elbúcsúztatta az évet a Tisza Volán SC felnőttcsapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Ahogy a tavalyi esztendőben, úgy idén is a Tisza Volán Szabadidőközpontban rendezte évzáró vacsoráját a Tisza Volán SC Szeged NB III-as labdarúgócsapata. Az értékelés mellett természetesen már előre is tekintettek a klub vezetői.

Remek hangulatú esten ízletes pörkölt mellett köszöntek el hétfőn a 2009-es évtől a szegedi labdarúgók. Attól az esztendőtől, mely kudarcokat és örömteli pillanatokat egyaránt tartogatott a volánosok számára. A tavaszi sikertelenséget – mikor csupán az utolsó fordulókban tudta biztosítani bennmaradását a kék-fekete alakulat – nagyszerű ősz követte, ám a legvégén elszenvedett két hazai vereség némiképp elcsúfította az összképet. Mindezzel együtt is a fiúk kitettek magukért, rászolgáltak a közönség szeretetére, az Alföld csoportban kivívott őszi 4. helyezés több mint dicséretes.

Halkó Pál szakosztályvezető kritikusan úgy fogalmazott: az ESMTK és a Dabas elleni vereségek miatt picit csalódott. Nem is annyira az elért eredmények miatt bosszankodott a sportvezető, hanem azért, mert mint kifejtette, úgy tűnik, egyes játékosok ismét megtorpantak a nagy lehetőség (értsd: dobogós helyezés, netán listavezető pozíció) kapujában, megroggyantak az elvárások terhe alatt. Halkó szerint ezen mindenképpen változtatni kell, ha tavasszal sikeresen akarnak szerepelni a szegediek. A helyi futballnak pedig égetően szüksége van az előrelépésre, hiszen a Volán utánpótlásbázisa is csak ily módon tudná itt tartani a legtehetségesebb fiatalokat, akiket jelenleg elszipkáznak az akadémiák, illetve a magasabb osztályú klubok.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke gratulált a labdarúgóknak a szerepléshez, ő bravúrnak értékelte a megszerzett 4. helyet. Mint fogalmazott, ez már olyan eredmény, mellyel a tarsolyban bizakodva lehet kopogtatni a reménybeli támogatóknál. Az elnök ugyanakkor tisztában van vele, ahhoz, hogy az első helyért harcolhassanak a Buchholcz-tanítványok, legalább három-négy poszton kellene erősíteni. Jelenleg is ezen dolgozik a vezetőség. Kiemelte: a várossal kötött hároméves szerződés, mely évi 10 millió forintot juttat a gárdának, azt jelzi, enyhült a labdarúgás-ellenes hangulat a megyeszékhelyen, közel sem kilátástalan tehát a Volán küzdelme.

A névadó Tisza Volán Zrt. részéről Mező István, a közlekedési közszolgáltató divízió igazgatója köszönte meg a vezetők, edzők és játékosok munkáját. Buchholcz Gábor vezetőedző úgy fogalmazott: 2009-ben is példamutató volt tanítványainak hozzáállása a felkészülés kezdetétől egészen a bajnoki szezon végéig. A csapat magasra tette a mércét, hiszen a klubvezetés immár azt várja, hogy a pontvadászatot az első öt között zárják. A mester azt mondta: az első három tavaszi, idegenben sorra kerülő meccsen legalább hat-hét pontot kellene gyűjteni ahhoz, hogy reálisan a dobogóért küzdhessenek majd a rendkívül kiegyensúlyozott csoportban. A feladatot nehezíti, hogy a csapatkapitány Mórocz Zsolt nem léphet majd pályára ezeken az összecsapásokon, hiszen a Dabas elleni kiállításáért eltiltotta őt a CSLSZ. Belső középpályást és csatárt feltétlenül igazolni kellene – zárta Buchholcz Gábor.

A csapat nevében Mórocz Zsolt szólt néhány szót. A „rangidős” arról beszélt, hogy az NB III-ban senkinek sem szabad bármiféle teherről panaszkodnia. Mindenkit az kell hajtson, motiváljon, hogy Szeged első számú csapatában, Szeged városáért küzdhet. Valamennyi társától ennek megfelelő hozzáállást vár el tavasszal is. Végezetül Nemes István, a szegedi labdarúgás díszpolgára adott útmutatást a fiatal futballistáknak.

A Tisza Volán SC Szeged kedden tartja utolsó edzését, majd néhány hét kispályázás és pihenő következik a srácok számára, hogy aztán január elején ismét kezdetét vehesse a kőkemény alapozás.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

H1N1: szült egy vírussal kezelt kismama Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Kalmár: garanciát kaptam, hogy továbbra is politizálhatok

Legutóbbi hasonló cikkek