Az egyik vitatott Mars téri per ítélete

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Mars téri kereskedők pere komolyan megbolygatta a közéletet. A kereskedők részére több perben született kedvező ítélet, s úgy érzik, hogy a városháza antidemokratikusan járt el tulajdonaik szétrombolásakor, ráadásul téves jogértelmezéseket kommunikálva igyekszik őket rossz színben, szándékosan elferdített képekben feltüntetni. A SZEGEDma.hu megszerezte az első, vitatott bírósági ítéletet, ami a kereskedők helyes hivatkozásai alapján új tárgyalásra kötelezte az első fokon eljáró hatóságot.

A megyei bíróság eljárási hibák és a tényállás pontatlan, hiányos feltárása miatt, a kereskedők helyes hivatkozásai alapján érvénytelenítette a városi bíróság azon ítéletét mely a birtokbaadás és a bontás elrendelésében igazolta az önkormányzatot.

no images were found

Az indoklás 9. oldalán például az is olvasható, hogy négy kereskedőnek a mai napig fennáll a bérleti szerződése. A 10. oldalon pedig az eljárás konkrét mulasztásait sorolja fel a bíró, többek között azt is, hogy nem vizsgálták meg kellő alapossággal, milyen jogok illetik a pavilonokat és azok tulajdonosait.
Az ítélet dokumentumából – amit a Mars téri kereskedők juttattak el szerkesztőségünkbe – a személyiségi jogok védelmében kitakartuk a személyes adatokat és az iktatószámot. Galériánkban elolvashatják a 11 oldalas végzést.
Amint az építési hatóság bontási határozatát megsemmisítő per ítéletét is kiküldi a bíróság, portálunk a további jogviták hitelesebb lefolytatása okán közzéteszi.

no images were found

Előző sztori

Halálos vonatgázolás – estére áll vissza a rend

Következő sztori

Fidesz: se autópálya, se kötbér – HANG