Közélet

A MÁV ünnepi menetrendje

A MÁV ünnepi menetrendje

2009. december 22., kedd
A MÁV ünnepi menetrendje

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy a közelgő ünnepek, és az ilyenkor megnövekedett utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében módosított menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.

A karácsonyi ünnepi forgalomhoz igazodva:

December 22 –én kedden munkanapi (utolsó tanítási napi) December 23 –án szerdán pénteki December 24 –én csütörtökön szombati December 25-én és 26-án ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a szerelvények.

A szilveszteri és év eleji utazások biztosítására

December 31–én csütörtökön pénteki Január 1-jén pénteken szombati Január 2-án szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Január 3-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a személyszállító vonatok. Az ünnepek ideje alatt a várható utasforgalmi igényekhez alkalmazkodik a MÁV-START Zrt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a forgalmasabb időszakokban a legnagyobb utasforgalmú vonalakon – az igényekhez és lehetőségekhez igazítva – a szerelvények megerősítve (több kocsival) közlekednek a kényelmesebb utazás érdekében. Azonban az év végi vasúti forgalomban – az elmúlt évekhez hasonlóan – egyes időszakokban (például két ünnep között) a csökkenő utazási igényeknek megfelelően nem közlekednek egyes vonatok. Ezekről a szerelvényekről a 2009/2010. évi közforgalmú menetrendkönyvben és az internetes menetrendkeresőben a >-D közlekedési jelek tájékoztatnak. A személyszállító vasúttársaság az eddigi tapasztalatok alapján javasolja utasainak a menetjegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyértékesítés igénybevételét a kényelmesebb menetjegyváltás érdekében. Az ünnepi menetrendről indulás előtt tájékozódhatnak a MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu weboldalon, vagy a vasúttársaság telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.