Vízilabda LEN-kupa: Már csoportelső a Szeged Beton

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Két forduló után már csoportelső a Szeged Beton vízilabdacsapata. A LEN Kupa második csoportkörében, a második fordulóban a szegedi együttes az olasz Posillipot 14-6-ra legyőzte.

Meglepetésre a francia Montpellier 14-12-re legyőzte az esélyesebb német Duisburgot a második forduló első mérkőzésén. Ezzel óriási lehetőséget kapott a Szeged Beton. Kásás Zoltán együttese egy győzelemre állt a legjobb 16 csapattól a LEN Kupában. De a legerősebbnek tartott ellenfelet, az olasz Posillipot ehhez le kellett győzni.

Alig hangzott el az éljen-éljen és Somogyi a Mars térről bevette Negri kapuját. Ez volt ám a kezdés, még két perc sem telt el és Vindisch büntetőjével már 2-0-ra vezetett a Szeged Beton. Igazi magyaros vízilabdával folytatta Kásás Zoltán együttese, kombinatív, virtuóz játékukat nem tudta lekövetni a Posillipo. Juhász és Molnár is bevette Negri kapuját. Szenzációsan kezdett a Szeged Beton, a hazaiak játékától elkápráztatott olaszok nem tudtak mit kezdeni a zseniális Kásás-csapattal.

A második negyed is remekül kezdődött, Busila bombáját ugyan megfogta Negri, de csak akkor, amikor már a hálóból kifelé hozták a hullámok a labdát. Az olaszok nem tudtak mit kezdeni a szegedi védelemmel, lövéseiket szinte mindig blokkolták Törökék. Aztán olyan varázslatot mutatott be a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, amilyet ritkán látott a közönség az újszegedi sportuszodában. Egyik kezével távol tartotta őrzőjét, a másikkal, a jobbal, pedig négyszer verte át az olasz kapust. No és persze a labda is bejutott a kapuba. Papeszt vastaps köszöntötte, amikor a félpályától végig sétált a kispadig és pacsizott Kásás mesterrel.

no images were found

Kicsit lezserül kezdte a második félidőt a Szeged Beton, ami nem tetszett Kásás Zoltánnak és már a második percben egy előnynél időt kért. Jót tett, a csapat Molnár révén újabb gólt lőtt. Az olaszok nem adták fel, próbálkoztak lőttek is kettőt, de az öt gólos előny így is megmaradt. Molnár Tamást a negyedik percben arcon verte Bertoli, ezért végleg kiállították, míg Molnárt ápolni kellett, mert vérzett a szája. A találkozó Baksa parádéval folytatódott, a kapuvédő 15 másodpercen belül ötméterest és két ziccert fogott.

A találkozó további részében vízilabda bemutatót tartott a Szeged Beton, remek befejezéseket láthatott a közönség, és ami nagyon fontos, a hazai együttes kiemelkedően védekezett. Az olaszok mindent elkövettek a felzárkózásáért, de a szegedi gárda a próbálkozásokat meghiúsította. A Szeged Beton együttese a vasárnapi mérkőzéstől függetlenül csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé.

Kásás Zoltán: “Nagyon komolyan vették a fiúk a mérkőzést. Remekül játszott a csapat és egy nagyon jó olasz gárdát győztünk le magabiztosan.”

Szeged Beton – Posillipo (olasz) 14-6 (5-1, 3-1, 3-2, 3-2)
Újszegedi sportuszoda, 800 néző. Vezette: Naumov (orosz), Kuretasz (görög).
Szeged Beton: Baksa – Török, Vindisch 3, Komlósi, Molnár 3, Juhász 3, Somogyi 2. Csere:  Kayes 1, Varga P., Ágner, Busila 2,  Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.
Posillipo: Negri – Buonocore 2, Politze 1, Gambacorta, Gallo 1, Bertoli, Varga Zs. 1. Csere: Fiorillo, Mattiello, Scotti, Baraldi, Saccola 1, Riccittello. Edző: Carlo Silipo.
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 14/4. Ötméteresből: 3/3, ill. 1/0.

A csoport állása

1. Szeged Beton 2 1 2 27 – 10 6
2. Montpellier 2 1 1 18 – 25 3
3. Posillipo 2 1 1 14 – 22 3
4. Duisburg 2 2 20 – 23

A LEN Kupa vasárnapi programja:

9.30: Posillipo – Montpellier. 11.00: Szeged Beton – Duisburg.

no images were found

Előző sztori

Vízilabda LEN-kupa: Szeged Beton – Posillipo 14–6

Következő sztori

Kosárlabda: leküzdötte a BSE-t a Szeviép