Egészség

Új vírus: Intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvost

Új vírus: Intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvost

2009. november 24., kedd
Új vírus: Intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvost

Az új típusú influenza légúti szövődményei miatt az intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvost a múlt hét közepe óta, a nő lélegeztetőgépen van - írta keddi számában a Délmagyarország.

A doktornő üzemorvosként dolgozik, illetve alkalmassági vizsgálatokat végez, férje a makói kórház egyik szülészorvosa. A lap információi szerint az üzemorvos - akinek nincs háziorvosi praxisa - nem volt beoltva a H1N1 vírus ellen, azt egyik páciensétől kaphatta el. Nem volt beoltva az az ápolónő sem, aki a szintén a H1N1 vírus miatt az intenzív osztályra került kismamát kezelte: ő is megbetegedett, de megúszta enyhébb tünetekkel. Bár minden egészségügyi dolgozónak a kezdetektől ingyenes a vakcina, az ápolónő munkatársai is csak azután kérték a védőoltást, hogy a kolléganőjük ágynak esett - írta a napilap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.