/

Új igazgató az ópusztaszeri emlékpark élén

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Taggyűlést tartott hétfőn 13 órától az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Non- Profit Kft. A cég taggyűlése és Horváth Gábor igazgató a mai napon arról határoztak, hogy a közöttük fennálló munkaviszonyt közös megegyezéssel szüntetik meg. Az ÓNTE Non-Profit Kft. új igazgatója a tulajdonosok többségének egyetértésével Tokovics Tamás közgazdász lett, a Felügyelő Bizottság új tagjának pedig a Vígszínház korábbi igazgatóját, jelenlegi ügyvezető igazgatóját, a szintén közgazdász Mádi Zoltánt választották – tájékoztat a taggyűlése közleménye.

A taggyűlés megköszöni Horváth Gábornak az eddig elvégezett munkáját. Az ÓNTE Non- Profit Kft. esetében azonban most gazdasági vonalat kell erősíteni, ezért választott a taggyűlés a vezetésbe két erősen gazdasági kvalitásokkal rendelkező, tapasztalt vezetőt.

„Az Emlékparkot nem támogatja a magyar állam, nekünk kell gondoskodni róla! A Csongrád Megyei Önkormányzat már a tavalyi esztendőben is jelentősen hozzájárult a működési költségekhez. Mivel a cég nem tudja jelenlegi vezetéssel kigazdálkodni a korábban nyújtott tagi kölcsönt, ezért a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy szemléletváltásra van szükség, és gazdasági szakembereket kell a vezetésbe delegálni” – jelentette ki Magyar Anna.

A taggyűlés az új vezetéstől a szigorúbb és eredményesebb gazdálkodás mellett, a látogatói szám növekedését, és további tömegrendezvények szervezését várja, amellyel jelentősen növelhető az Emlékpark gazdálkodásának bevételi oldala.

Tokovics Tamás 1996-ban végzett a Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola Külgazdasági szakán. Korábban a Dél-Alföldi Fejlesztési Kft. ügyvezető igazgatójaként közbeszerzések és pályázatok lebonyolításáért volt felelős. Mádi Zoltán okleveles közgazda – új FB-tag – 1984-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügyi szakon, és azóta a BKÁE Budapesti Vezetőképző Központban szerzett MBA diplomát. Mádi jelenleg a Vígszínház ügyvezető igazgatója.

Tokovics Tamás és Mádi Zoltán szakmai önéletrajza 2009. november 3-án 12 órától érhető el a www.opusztaszer.hu honlapon.

Előző sztori

Két szegedi érem a női bokszolók országos bajnokságán

Következő sztori

Vízilabda magyar kupa – Vasas-Szeged és Eger-Honvéd az elődöntőben