Orbán: Nem kell a parlamenttel rivalizáló erős elnök

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egykamarás parlamentre van szükség, mely a népfelség elvét szuverén módon gyakorolja – jelentette ki Orbán Viktor, a köztévé Ma reggel című műsorában szerdán. A Fidesz elnöke szerint a magyar parlamentáris rendszer akkor felel meg a magyar politikai hagyománynak, ha megpróbálja középpontban tartani a parlamentet – adta hírül az Magyar Nemzet Online.

Az Alkotmánnyal kapcsolatban Orbán elmondta, hogy olyan veretes gondolatokat kellene tartalmaznia az alaptörvény első passzusainak, melyek nem megosztják, hanem összefogják az országot.
Hazánk energiafüggőségével kapcsolatban a Fidesz elnöke kifejtette, hogy az oroszok még segítenének is abban, hogy ezen a téren függetlenné váljunk 20 év alatt. Alternatívaként az atomenergetikai fejlesztést nevezte meg, amiben Oroszország partnere lehet hazánknak. Az orosz-magyar ügyeket zavarosnak nevezte Orbán, aki szerint azokat XXI. századi ügyekké, világossá, átláthatóvá kell tenni – írja az MNO.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Default thumbnail
Előző sztori

Szöveg nélkül

Default thumbnail
Következő sztori

M43-as autópályahíd

Legutóbbi hasonló cikkek