Bulvár

Megkezdődött Huszein Tamer gyilkosának pere

Megkezdődött Huszein Tamer gyilkosának pere

2009. november 13., péntek
Megkezdődött Huszein Tamer gyilkosának pere

Megkezdődött Huszein Tamer szegedi vállalkozó gyilkosának pere a Tolna Megyei Bíróságon pénteken, az ügyészség Tamer üzleti partnerének fiát vádolja emberöléssel.

Huszein Tamert

2008. november 12-én a Hőgyész és Diósberény közötti országúton lőtték le. A gyilkosság előzménye Tamer és a harmadrendű vádlott, a szigetszentmiklósi

D. Antal

közötti üzleti vita volt. A férfit harmadrendű vádlottként lőfegyverrel való visszaélés, a másodrendű vádlottat, a budapesti

Sz. Józsefet

bűnpártolás és súlyos testi sértés, az elsőrendű vádlottat,

D. Tamást

pedig emberölés és más bűncselekmények elkövetése miatt állították bíróság elé. A pénteki tárgyaláson D. Tamás bűnösnek vallotta magát és elismerte, hogy ő lőtte le az arab vállalkozót. A vádirat szerint a harmadrendű vádlott a cégének tulajdonában lévő csibráki fateleppel kapcsolatban került konfliktusba a későbbi áldozattal, aki bérelte a felszámolás alatt lévő létesítményt. Az 59 éves szigetszentmiklósi vállalkozó megpróbálta rábírni arra, hogy álljon el a bérleti szerződéstől, de Tamer nem állt vele szóba. A vállalkozó ezért eltervezte, hogy fiával és a másodrendű vádlottal Gyönkre, Tamer tartózkodási helyére utazik, és akkor állítja meg az arab férfit, amikor Csibrák felé halad. A vállalkozó fia állította meg az áldozat kocsiját, majd az autóból kiszálló férfira négy lövést adott le. Sz. József többször belerúgott a földön fekvő áldozatba; a holttestet az út mellett hagyták. D. Antal később csatlakozott hozzájuk. D. Tamás a bíróság előtt azt állította, hogy Tamer fegyvert fogott rá, miután kiszállt az autóból. Tény, hogy a nyomozás során két Browning típusú fegyver került elő, de a vádirat szerint mindkettőt ő birtokolta. A vádlott az arab üzletembert agresszív embernek írta le, és elmondása szerint arra is számított, hogy Tamer testőr társaságában utazik. A 33 éves férfi fenntartotta korábbi vallomását, miszerint társai nem tudtak arról, hogy fegyvert vitt magával, és azzal védekezett: az volt a célja, hogy édesapja érdekében tárgyalást kezdeményezzen az áldozattal. A 40 évesen meggyilkolt Huszein Tamert korábban a Kumbor-perként ismert eljárásban zsarolással és más bűncselekménnyel vádolta az ügyészség. 2005-ben a bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte, majd másodfokon hatályon kívül helyezte a pert, amelyet 2008-ban kezdtek újra tárgyalni. A vállalkozó 2007-ben egy szír állampolgárral közös cégével kezdett fakereskedéssel foglalkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.